In Geen categorie

Afgelopen zaterdag, 10 augustus, was de derde en laatste zomermarkt in Koudum, met aansluitend een feestprogramma. Het Promotieteam Koudum kan terugzien op een bijzonder geslaagde editie van dit Koudumer Simmerfestival. Daarbij werd het dit keer geholpen met bijzonder lekker zomerweer.

Het promotieteam was erin geslaagd om de markt, in de Verlengde Hoofdstraat en de Hoofdstraat tot aan de Smidsweg te vullen met een aardige verscheidenheid aan kramen en foodtrucks. Op het Frieslandplein was leuk vertier voor de kinderen waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.

Naast de kramen en de foodtrucks was er op diverse plekken op de markt live-muziek. Het straattheater werd deze keer verzorgd door het Koudumer amateurtoneelgeschap Artiku. Leden van Artiku gingen met een schoonmaakact de markt over en die act deed bepaald niet onder voor de acts die professionele gezelschappen op eerdere zomermarkten lieten zien.

Na afloop van de drie zomermarkten van dit jaar hadden de organisatoren een uitdagende sportieve activiteit georganiseerd aan de haven bij eetcafé Spoorzicht. Deze keer was dat het Koudumer kampioenschap ‘bolle riden’. Dat leverde een fantastische opkomst en gezelligheid op, met na afloop live muziek van de band Re-Used. De prijswinnaar zijn: bij de mannen Richard Peterson, bij de vrouwen Boukje Bouma en bij de kinderen Odin Hobma.