In Geen categorie

Onderstaande oproep van de optochtcommissie heeft te maken met de feestweek 2024, want dat wordt er één met een diamanten randje.

Beste buurtgenoten, vriendenploegen, verenigingen, families en kennissen, 

De Feestweek editie 2024 is een speciale! Het is de 60e keer dat de feestweek in Koudum wordt gevierd. We willen daar als optochtcommissie graag wat extra aandacht aan besteden. En we hopen natuurlijk dat wij niet de enige zijn, maar dat er dit jaar volop gebouwd gaat worden!

Omdat het een speciale editie is, hebben wij ervoor gekozen voor deze keer een thema aan de optocht te verbinden. En dat thema is: 60! In de breedste zin van het woord.

De optocht kan doorgaan als er minimaal tien deelnemers zijn en zal worden verreden op vrijdagochtend 13 en zaterdagavond 14 september 2024. 

Wat hebben we hier voor nodig: trekkers, wagens, leuke ideeën, enthousiaste bouwers! Maar naast wagens, verwelkomen we ook graag loopgroepen of ander initiatieven. Laat zien wat je kunt!

Lijkt het je wat en wil je meedoen? Lees dan ter informatie de onderstaande punten even door en geef je vervolgens op! 

Uitgangspunten voor de deelnemers: 

• Meedoen is belangrijker dan winnen (groot, luxe en duur is dus niet de bedoeling). 
• Maximale kosten € 500,= (verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de wagenbouwers zelf, aangezien dit niet controleerbaar is). Houd je hier aan, zodat het voor eenieder leuk is om deel te nemen (meedoen is immers belangrijker dan winnen)!  
• Minimale afmetingen van een wagen 2 x 4 meter. 
• Het thema dit jaar is 60! 

• Bij meerdere dezelfde ideeën geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt!  Beschrijf het idee zo uitvoering mogelijk, zodat we goed kunnen vergelijken om zo dubbeling te voorkomen.

• Alle deelnemers ontvangen een bedrag als bijdrage voor deelname. Het totaalbedrag, mede afhankelijk van de eventueel gewonnen prijzen, wordt na afloop van de optochten uitgekeerd. 

Aanmelden: vóór 1 mei aanstaande bij: Reina Wieling, reinawieling@hotmail.com, 06-22469155 

Bij opgave a.u.b. de volgende gegevens doorgeven:  naam van de buurt/bouwploeg, naam van decontactpersoon inclusief emailadres en mobiel telefoonnummer, bouwlocatie en het idee. 

Ook als alles nog niet precies bekend is, wel graag alvast opgeven! We willen graag weten of we door kunnen gaan met de organisatie. 

We hopen dat wij door jullie deelname een jubileumversie van de optocht mogen organiseren!!