In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (318)

Koudum,  25 maart 2023.

WEDSTRIJDNUMMER 23 (1015), 39e seizoen, donderdagavond 23 maart 2023.

Hondenweer.  Geen belemmering voor de VETZAVOTTERS. Alle actieve leden om waren 21.30 uur present. Ook voorzitter Bennie Hofman. Hij kwam vooraf met de mededeling dat we volgende week niet gaan voetballen maar een feestje gaan vieren. Hierop deelt de secretaris de uitnodigingen uit. Tevens overhandigd hij Sietse Abma de herinnering sleutelhanger t.g.v de 1000 ste wedstrijd. Toen was het tijd om zich klaar te maken voor de allerlaatste wedstrijd van seizoen 39! Opstellingen: wit: Sietze v.d. Wal, Rob Goedhart, ALLE Kampen, Sytze Folkertsma en Jarig Tjoelker. Blauw: Eelke v.d. Meer, Jan Buma, Hendrik Kamstra, Auke Leenstra en Gerrit Hiemstra. Scheidsrechter: Albert Fekken. Wedstrijdsecretariaat en tevens VAR: Bennie Hofman. Coach voor beide teams (iets meer voor blauw): Sietse Abma.

Om 21.42 uur werd er afgetrapt. Nog in dezelfde minuut al het eerste doelpunt! Sneller dan Frankrijk tegen Nederland wist te scoren. Nadat de bal enige omwentelingen had gemaakt, werd hij bezorgd bij Sytze F. Hij sneed door de blauwe defensie en zette 1-0 op het scorebord. Het blauwe team verwerkte deze tegenvaller meteen en trok met verve ten aanval! Alleen, ze troffen een in bloedvorm verkerende keeper Sietze v.d. W. van het witte team. Met vuisten en voeten wist hij elke aanval te pareren. Negen minuten na de eerste goal werd een uitbrak van wit beloond met weer een goal. Op aangeven van Sytze F. wist ALLE de stand naar twee – nul te tillen. Weer twee minuten later was het weer de beurt aan Sytze. Solerend bracht hij de stand op 3-0. Intussen waren doelpogingen van Hendrik en Gerrit vruchteloos. Of naast of over het doel. Of Sietze v.d. W. stond in de weg. Een pegel van Auke belandde buiten bereik van Sietze keihard tegen de paal. Pech dus. Zelfs met Jan in de spits, er viel voor het blauwe team niets te halen.  In de 17e en 19e minuut was ALLE nog twee keer succesvol, zodat er werd gerust bij een stand van 5-0 voor wit. Na de pauze ging scheidsrechter Albert Fekken met blauw meespelen. Helaas het tij keerde niet. Na vier minuten wist Sietze F. alles en iedereen, incluis Eelke te omzeilen en 6-0 aan te tekenen. Na tien minuten in de tweede helft: daar was hij dan eindelijk. De goal voor blauw. Niet gescoord door een speler in een blauw shirt, maar eentje in het wit. Bij een poging de bal weg te rossen raakte Rob de bal niet zoals hij had bedoelt. Vanaf zijn voet verdween de bal keihard in de kruising. Bij zijn eigen goalie. 6-1. De laatste goal van het 39e seizoen van VETZAVOT kwam op naam van de topscorer: ALLE. Hij bepaalde de eindstand op 7-1 met zijn 56e doelpunt van het seizoen.