In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (317)

Koudum,  19 maart 2023.

WEDSTRIJDNUMMER 22 (1014), 39e seizoen, donderdagavond 16 maart 2023.

Gelukt!!!  Er kon weer worden gevoetbald! Om half tien waren er 12 mannen in de kleedkamer aanwezig. Voorzitter Bennie Hofman, scheidsrechter Albert Fekken en 10 actieve spelers. Alleen Sietse Abma ontbrak. Er kon dus worden afgetrapt. S.r. Albert had voor deze wedstrijd een verrassing in petto. Eentje waar het blauwe team heel blij van werd, het witte team minder. Sytze Folkertsma werd door hem overgeplaatst van wit naar blauw. Daarentegen moest Auke Leenstra van blauw deze keer met wit meespelen. Samen met Sietze v.d. Wal, ALLE Kampen, Rob Goedhart en Jarig. Naast Sytze verschenen in het blauw aan de aftrap: Eelke v.d. Meer, Jan Buma, Gerrit Hiemstra en Hendrik Kamstra. In de eerste 11 minuten ging de strijd gelijk op. Kansjes over en weer. Vooralsnog bleven de beide keepers baas in eigen doel. Jan Buma, na enige weken weer present verdedigde als nooit tevoren. Kreeg zijn opponent ALLE al eens een kansje, vond hij steevast Eelke op zijn pad. Aan de andere kant wist Sytze geen doorgang te vinden in de witte defensie. Voor beide partijen leek het moeizaam scoren te worden. Tot de elfde minuut. Een uitbraak van blauw, geleid door Sytze F. Hij vond de vrijstaande Gerrit, die vervolgens Sietze v.d. W. kansloos liet. 1-0 voor blauw. Twee minuten later: een identieke situatie. De vrij opstomende Sytze F. koos deze keer voor Hendrik. Die liet dit buitenkansje niet onbenut. Weer moest de goalie van wit vissen. 2-0 voor blauw. Over regelmaat gesproken, weer 2 minuten later. Het verhaal wordt eentonig, maar alweer Sytze die uitbreekt, kiest voor de vrijstaand Hendrik en alweer raak: 3-0. Gelukkig voor het amechtig naar ademhappend wit team, floot s.r. Albert bij deze stand voor rust. Na de pauze hield het witte team precies vier minuten stand. Alweer Syze F. die aan de basis stond van de vier nul! Deze keer bediende hij Gerrit die zijn tweede doelpunt liet optekenen door wedstrijd secretaris en VAR: Bennie, 4-0. Toen brak een iets betere periode aan voor het witte team. Auke en ALLE waren een paar keer dicht bij de eretreffer. Alleen Eelke was vastbesloten deze avond de nul te houden. Ook Rob en Jarig waren niet bij machte Eelke te verschalken. Om 22.24 uur dacht Sytze: nu is het mijn beurt. Solerend over de hele vloer liet hij Sietze kansloos. Hij herhaalde dit kunststukje precies drie minuten later nog eens. 6-0. Het witte team in grote vertwijfeling latend. Maar toen doemde in dezelfde minuut een lichtpuntje op voor wit. Een schot op doel van Auke werd op het laatste moment beroerd door wie anders dan ALLE. Doelpunt! De eer was gered voor het witte team. Zeer tot ongenoegen van Eelke. De nul weer niet gehouden. Om precies half elf vond s.r. Albert Fekken het genoeg. Aan een van de laatste wedstrijden van dit seizoen was een einde gekomen.

NAZIT.

Tijdens de nazit werd op gepaste wijze de overwinningen van Feyenoord en AZ gevierd. Over de wedstrijd werd met geen woord meer gerept. Immers, VETZAVOT had gewonnen!! Twaalf mannen op vergevorderde leeftijd hadden weer een fijne avond beleefd!!!