In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (316)

Koudum,  11 maart 2023.

WEDSTRIJDNUMMER 21 (1013), 39e seizoen, donderdagavond 09 maart 2023.

Koud. Sneeuwbuien. Gladde stoepen en straten. Dit alles kon acht VETZAVOTTERS, t.w. Eelke v.d. Meer, Auke Leenstra, Sytze Folkertsma, Gert Hiemstra, Hendrik Kampen, Jarig Tjoelker, Sietze v.d. Wal en Rob Goedhart, niet deren. Zij ondernamen de tocht naar de sporthal om hun wekelijks partijtje zaalvoetbal te kunnen spelen. Zelfs de scheidsrechter, Albert Fekken, de aller oudste van het stel, had de moeite genomen om door de sneeuw te baggeren. Ontbraken, om uiteenlopende redenen, Sietse Abma, Jan Buma en ALLE Kampen. Na rijp beraad werd besloten om niet te gaan voetballen. Met acht op leeftijd zijnde spelers is het speelveld veel te groot. Bovendien was een evenwichtige samenstelling van twee teams niet mogelijk. Voordat de kantine werd opgezocht, had Jarig nog een kleine verrassing voor de leden. Ter gelegenheid van de duizendste wedstrijd, 3 november 2022, had het bestuur een herinnering laten maken.  Een sleutelhanger, de ene kant wit en de andere zijde blauw. Beide zijden met het embleem van VETZAVOT en de tekst:”1000ste Wedstrijd 3 nov. 2022.”

Dit kleinood, uitgereikt aan alle aanwezige VETZAVOTTERS, werd zeer op prijs gesteld. Maakster van dit aandenken: NYNKE ZWAAN, kleindochter van Jarig.

NAZIT.

In de kantine werd met elkaar gekeken naar de wedstrijd van Feyenoord. Gelukkig voor de grootste fan van Feyenoord, Rob, sleepten de Rotterdammers uiteindelijk een meer dan verdiend gelijkspel uit het vuur. Een uur eerder dan gewoonlijk werd, na het nodige te hebben genuttigd, de tocht naar huis aanvaard.

SPREUK VAN DE WEEK.

Men bewaard een geheim het best door het te vergeten.                                                      ©jt

                                                             Swan_creations_nz