In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (315)

Koudum,  03 maart 2023.

 

WEDSTRIJDNUMMER 21 (1013), 39e seizoen, donderdagavond 02 maart 2023.

Terug van weggeweest. Vorige week geen VETZAVOT voetbal. Te weinig deelnemers. Blessures en griep hadden huisgehouden! Deze week waren er genoeg spelers om te proberen er een wedstrijdje van te maken. Scheidsrechter Albert Fekken was weer aanwezig evenals voorzitter Bennie Hofman. De scheidsrechter had de volgende teams samengesteld: Eelke v.d. Meer, Gerrit Hiemstra, Auke Leenstra, Hendrik Kamstra en Sietse Abma in een blauw shirt. In een wit shit aan de aftrap: Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, ALLE Kampen en Jarig Tjoelker. Vijf in het blauw tegen 4 in het wit. Het wedstrijdsecretariaat werd bemand door Bennie. Meteen na de aftrap een offensief blauw team. Wit werd gedwongen tot alleen maar verdedigen. Dit ging hen aanvankelijk heel goed af. Het duurde 9 hele minuten eer er werd gescoord. Een blunder van Jarig was er voor nodig. Hij liet zich in de luren leggen door Gerrit die onhoudbaar scoorde, 1-0 voor blauw. Vier minuten later was het alweer raak voor het blauwe team. En alweer Gerrit. Op zijn schuiver moest Sietze v.d. W. het antwoord schuldig blijven. Het witte team wist er maar bar weinig tegenover te stellen. Een enkele poging van ALLE leverde evenzo vele malen niks op. Zo werd met de stand 2-0 in het voordeel van blauw de rust bereikt. Na de rust had Hendrik, op eigen verzoek, zijn blauwe shirt geruild met een wit shirt. “Begrutsjen”?  De inbreng van Hendrik had al snel succes voor de witten. Een schot(je) van Jarig werd slecht verwerkt door Eelke. Via zijn handen en paal belandde de bal alsnog in het net. 2-1. Toen begon de ellende voor het blauwe team pas echt! Sietse A. nam een intrap ongegeneerd hard, met als doel Gerrit te bereiken die in scoringspositie stond. Hij schoot dermate hard dat een spier in zijn bovenbeen te kort bleek. De bal belandde daar waar niet bedoeld en Sietse hield er een pijnlijke blessure aan over. Zo pijnlijk zelfs dat hij het veld moest verlaten en vervroegd kon douchen. Hendrik snel weer in het blauw gestoken. Met Sietse verdween de ziel uit het team. Opeens was er geen houden meer aan. Wit werd oppermachtig. Dit kwam meteen in de score tot uitdrukking. Twee keer ALLE die wist raak te schieten. Een voorstel om bij 3-2 maar te stoppen, werd niet door het blauwe team geaccepteerd. Zij zagen kennelijk nog mogelijkheden. Maar nadat eerst Sytse Folkertsma en daarna Jarig nog scoorden vond iedereen het welletjes en kon s.r. Albert Fekken affluiten. Einstand: 5-2 voor het witte team.

KLEEDKAMERPRAAT.

Na afloop, in de kleedkamer meldde ALLE zich bij het wedstrijdsecretariaat. Hij wilde afstand doen van zijn tweede, het derde doelpunt voor wit. Wat was er gebeurd? Bij de zoveelste keer dat het blauwe team was weggespeeld en Eelke weer twee tegenstanders voor zijn neus zag opdoemen, stapte hij demonstratief naast zij doel. De twee aanvallers, ALLE en Sytze in vertwijfeling brengend. Wat moesten ze doen? Scoren in een verlaten doel? Bewust naast schieten? Sytze liet de beslissing aan ALLE. Hij scoorde.  Het verzoek van ALLE werd ingewilligd en de eindstand derhalve gewijzigd in: 4-2 in het voordeel van wit.

NAZIT.

De nazit was weer ouderwets gezellig! Met koffie en thee. Zelfs met een koekje erbij! Enige smetje was de mededeling van ALLE dat hij volgende week afwezig zou zijn. Nu maar hopen op een spoedig herstel van Sietse Abma, Jan Buma en Rob Goedhart. Zo niet, dan alweer geen voetbalavond .

SPREUK VAN DE WEEK.

Wees jezelf. Niemand anders is kandidaat.                                                                                         ©jt