In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (303)

Koudum, 25 november 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 11 (1003),  39e seizoen, donderdagavond 24 november 2022.

Ze waren weer alle dertien present. Twaalf voetballers en één scheidsrechter, samen vormen zij de harde kern van VETZAVOT.  Het gaat de laatste tijd voortreffelijk met de opkomst van de leden. Deze avond begon met het omkleden en het opzetten van de doelen. De s.r. had het druk met de preparatie van de ballen, het wedstrijdformulier, de tafel voor de VAR in orde maken. Waar hij zich niet druk om hoefde te maken was de opstelling. Sinds VETZAVOT twaalf actieve leden heeft wordt er steeds in de zelfde samenstelling gespeeld. Dus ook deze keer met Eelke, Hendrik, Jan, Sietse A., Gerrit en Auke voor de blauwen en Sietze v.d. W., ALLE, Rob, Ad, Jarig en Sytze F. namens het witte team. Het duurde maar en het duurde maar, liefst 15 minuten, voordat de score werd geopend. Het was Sietse A. die een iets minder momentje van de keeper van wit afstrafte. 1-0 voor het blauwe team. Een uitstekend combinerend blauw team was heer en meester. Wit moest het doen met incidentele uitvallen die niets opleverden. Het werd al spoedig 2-0. Een corner, genomen door Sietse A. werd doeltreffend afgerond door Auke. Onhoudbaar voor de doelman van wit. 2-0. Wit hield al serieus rekening met een flinke nederlaag. Tegen het einde van de eerste helft een opleving van het witte team. Rob gaf een perfecte pas op Sytze F. Hier wist hij wel raad mee. Doelpunt! 2-1, nog steeds in het voordeel van blauw. Hoop gloorde er voor het witte team. Na de pauze ging het ineens heel snel met de score. Een prima voorzet van Hendrik werd door Sietse A., met een hakje, gepromoveerd tot een doelpunt. 3-1 in het voordeel van blauw. Toen gelijk daarop Gerrit aan de aandacht van Jarig ontsnapte schoot hij met zijn zwaar gehavende linker schoen, met een verraderlijke draaibal de 4-1 binnen. Kat in het bakje, dachten de blauwen. Daar leek het ook verdacht veel op. Met nog maar een paar minuten op het polshorloge van scheidsrechter Albert Fekken soleerde Sytze F. door de nonchalante blauwe defensie en verschalkte vervolgens Eelke. 4-2. Waar iedereen dacht aan het eindsignaal van de s.r. en de blauwen al aan een feestje dachten, was het ALLE die eindelijk los kwam van zijn permanente bewaking en een prima voorzet losliet die door Sytze F. op waarde werd geschat. Zowaar 4-3. Ongeloof bij blauw, hoop bij wit. Eerder nog smekend om het eindsignaal van de s.r. nu kon het voor wit niet lang genoeg duren. Gelukkig telde de s.r. alle blessuretijd en tijdrekken bij, net als bij het WK! En zowaar, na schermutselingen als gevolg van een intrap, zette Sytze F. hoog voor, waarop ALLE met zijn brede torso de bal over de doellijn werkte. Van 4-1 achterstand werd het hiermee 4-4. Beide teams, tot op het tandvlees afgesleten, waren heel erg blij dat de s.r. het laatste fluitsignaal produceerde.

NAZIT.

Na een verkwikkende douche, weer keurig in het pak gestoken werd de kantine met het wekelijkse bezoek vereerd. Onderwerpen die ter tafel kwamen waren o.a. de val van Ad, de pensioenverhoging van ambtenaren, de nieuwbouw bij de Finke. De val van Ad leverde hem nog wat last op aan zijn ribbenkast. De pensioenverhoging voor ambtenaren viel bij Eelke slecht. Ambtenaren hebben in de ogen van Eelke nog nooit een slag uitgevoerd! Dat mocht de enige ambtenaar in het gezelschap (Jarig) zich aanrekenen!!! En de nieuwbouw bij de Finke werd toegejuicht. Na de traktaties van Eelke, hij was 81 jaar geworden en van ALLE, die 78 jaar werd, werd de avond besloten met een biertje van barman Jelmer!

SPREUK VAN DE WEEK.

Wie niet meer drinken kan ziet toch nog graag tappen.                                                                 ©jt