In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (293)

Koudum, 18 september 2022.

 WEDSTRIJDNUMMER 01 (993),39e seizoen, donderdagavond 15 september 2022.

Eindelijk. Na een lange hete zomer was het dan zover: VETZAVOT mocht weer van start met het wekelijkse onderlinge partijtje zaalvoetbal. Na een hernieuwde kennismaking, (na vijf en een halve maand) een praatje van Jarig (Bennie, voorzitter, moest helaas verstek laten gaan) werd begonnen met het eerste moeilijke onderdeel van de avond: het omkleden. Toen iedereen er weer keurig bij stond, de ballen waren opgepompt, de doelen vastgezet, kon scheidsrechter Albert Fekken de ploegenindeling bekent maken. In het blauw traden aan: Eelke v.d. Meer, Auke Leenstra, Jan Buma, Hendrik Kamstra en  Gerrit Hiemstra. In het wit: Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, ALLE Kampen en Jarig Tjoelker.

Door het wegvallen van Wicher v.d. Wal (overgestapt van actief naar niet-actief lid) en een vakantie vierende Sietse Abma, slecht 9 man aan de aftrap. De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen, stramme ledematen, weinig conditie (bij de meesten) beloofden niet veel spektakel. De mannen in het blauw, met een man meer, hadden vooraf niet veel vertrouwen in een goede afloop. Voorzichtig manoeuvrerend in een wel heel erg laag tempo trachtten zij de buurt voor keeper Sietze v.d. Wal (keeper voor wit) onveilig te maken. Dit gelukte maar heel sporadisch. Het tempo bij de witten lag aanmerkelijk hoger. Dankzij vooral Sytze Folkertsma. Niet geheel verwonderlijk. Hij was deze wedstrijd met zijn 69 jaar de “benjamin” van VETZAVOT. Samen met ALLE Kampen vormde hij deze match een bijna niet af te stoppen duo. Het was dan ook niet vreemd dat de rust inging met een 2-0 voorsprong voor het witte team. Dankzij twee razend snelle uitbraken wist ALLE, op aangeven van Sytze, alle twee doelpunten op zijn conto bij te schrijven. Het blauwe team benutte de rust voor crisisoverleg in de kleedkamer. Het witte team daarentegen bleef achter op de sportvloer. Na een lange rustpauze stuurde s.r. Albert de teams weer het strijdtoneel op. Al snel bleef er van de goede bedoelingen van het blauwe team niet veel over. Het duo Sytze en ALLE ging onverdroten voort met waar ze de eerste helft aan waren begonnen: samen Eelke onder vuur nemen. Wat Auke, Jan, Gerrit en Hendrik ook probeerden, ze waren ongrijpbaar. Bij de stand 5-0 vonden Eelke en Gerrit het genoeg en bewogen s.r. Albert Fekken tot het geven van het eindsignaal. ALLE had toen alweer tweemaal gescoord, Sytze eenmaal. Volgende week weer nieuwe kansen voor blauw. Hun hoop is gevestigd op de terugkeer van Sietse Abma.

NAZIT.

Nadat het aller moeilijkste van de avond, uitkleden douchen en vooral aankleden, weer na de nodige strubbelingen goed was gelukt, werd de avond besloten met een hapje de drankje.

SPREUK VAN DE WEEK.

Het geluk komt slechts van één kant, het ongeluk van alle kanten.                                                ©jt