In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (266)

Koudum, 29 februari 2020. WEDSTRIJDNUMMER 21 (966),36e seizoen, donderdagavond 27 februari 2020.

VETZAVOT IN DE GROOT BOLSWARD-IJSSELMEERKUST KRANT!

Voordat er gevoetbald kon worden moesten de VETZAVOTTERS poseren. Het bestuur had kosten noch moeite gespaard om VETZAVOT in de regionale pers te krijgen. Vorige week was journalist Eelke Lok bij het bestuur te gast. Om voor de regionale krant Groot Bolsward – IJsselmeerkust VETZAVOT bij een groter publiek bekendheid te geven. Deze week was Jelly Mellema te gast. Zij kwam foto’s maken. Om het verhaal van Eelke te illustreren. Dus verschenen alle VETZAVOTTERS gewassen, gekamd, geschoren en in gestreken tenue in Sporthal “De Sândobbe”! Aansluitend aan de fotosessie bleef er ook nog tijd over om het wekelijkse partijtje voetbal te spelen. Deze keer 6 tegen 6. Voor het blauwe team: Eelke, Wicher, Albert, Hendrik, Jan en Auke, voor het witte team Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Pieter, Alle, Gerrit en Jarig. Natuurlijk weer onder de bezielende, onberispelijke leiding van scheidsrechter Sietse Abma. De match was koud 1 minuut oud of Alle wist de wedstrijd op te breken. Op aangeven van wie anders dan Sytze F. schoot hij wit onhoudbaar op voorsprong! Was blauw nog niet helemaal bij de les? Had de fotografe hier iets mee te maken? Na de opgelopen achterstand ging het blauwe team energiek de aanval zoeken. Pogingen van Wicher, Auke, Jan en Albert strandden of over of naast of op de vuisten van keeper Sietze v.d. Wal. Aan de pogingen om voor blauw te scoren mocht Hendrik niet meedoen. Hij was als cipier aangesteld. Persoonlijk bewaking voor de doorgaans veel scorende Alle Kampen. Precies 11 minuten na het eerste fluitsignaal vond Wicher het net. Zijn vlammend schot bleek Sietze te machtig. 1-1. Dit kunststukje herhaalde Wicher exact 2 minuten later nogmaals! 2-1 voor blauw. Met die stand werd er even gepauzeerd. Nadat de nodige fruithapjes genuttigd waren gingen de mannen allemaal vol goede moed aan het tweede bedrijf beginnen. De fotografe was inmiddels vertrokken zodat alle aandacht weer uitging naar de bal en de tegenstander! Het werd een matige voortzetting. Dan weer een overwicht voor het witte team, dan weer was blauw oppermachtig. Kansen voor beide teams. Doelpunten schaars. Totdat wit een corner forceerde, waarmee Alle zich belastte. Zijn corner werd gepromoveerd tot weer een corner. Deze keer een slim balletje op Jarig. Die wist niets anders te doen dan de bal retour afzender te sturen. Wat er toen gebeurde kon helemaal niet. Toch gebeurde het! Hoe hij het deed? Niemand had enig idee. Maar….. hij (Alle) deed het. Door en langs een waar oerwoud van benen deponeerde hij, via de paal, de bal achter keeper Eelke in het net! 2-2. Met nog 10 minuten op de klok gingen beide teams, ondanks wegvloeiende krachten, vol voor de winst. Helaas voor beide teams: de keepers weigerden iedere medewerking. Doodop maar voldaan en vrede hebbend met de uitslag konden na het laatste fluitsignaal van s.r. Sietse Abma elkaars handen worden geschud.

NAZIT.

De mooiste helft, de derde, stond in het teken van het aanstaande krantenartikel over VETZAVOT!

En, ook niet geheel onbelangrijk: de hartige traktatie van Boukje. Een enkeling wist precies wat er werd voorgeschoteld. Anderen kregen pas te horen wat ze hadden gegeten toen het verteringsproces al in gang was getreden. Weer anderen zijn later (laat) huiswaarts gekeerd zonder te weten waarmee ze hun ingewanden hadden verrast!