In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (261)

Koudum, 25 januari 2020. WEDSTRIJDNUMMER 16 (961),36e seizoen, donderdagavond 23 januari 2020.

HENDRIK LEGT ALLE AAN BANDEN! EFFECT “BLOTE VOETEN” UITGEWERKT?

Elf spelers staan rond 21.30 uur te popelen om er weer een prachtige voetbalavond van te maken. Onder leiding van scheidsrechter Sietse Abma gingen de in het blauw vermomde Eelke v.d. Meer, Albert Fekken, Jan Buma, Hendrik Kamstra en Auke Leenstra de strijd aan met de witte Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Pieter de Jong, Gerrit Hiemstra en Alle Kampen. Zoals gebruikelijk verrichtte de super senior Albert de aftrap. In de eerste minuten viel het gewijzigde tactisch concept op van de blauwe ploeg.  Ze hadden er kennelijk voor gekozen om als een compacte eenheid te opereren. Desalniettemin was de eerste kans van de wedstrijd voor wit. Pieter wist de voortreffelijke pas van Alle echter niet te verzilveren. De eerste corner van de match was voor blauw, ook zonder resultaat. Het eerste schot, uit de tweede lijn, van Auke  ging naast. Wicher wist, vrij voor keeper van der Wal evenmin te scoren. Zijn schot werd door de paal gestopt. De eerste helft kenmerkte zich door veel schoten over en naast, veel acties, weinig grote kansen. Waar Sietze v.d. Wal als keeper van de witten de handen vol had aan het voorkomen van goals, had Eelke een rustige eerste helft. De anders razend gevaarlijke Alle Kampen werd consequent zwaar bewaakt door Hendrik. Resultaat: nul kansen voor Alle! Uniek voor VETZAVOT: ruststand 0-0!! In de pauze kondigde de s.r. aan dat er bij een gelijke eindstand penalty’s zouden moeten worden genomen. Hij kwalificeerde deze wedstrijd als bekerstrijd. In tegenstelling van de eerste helft werd Eelke meteen vanaf de aftrap op de proef gesteld. Hij capituleerde niet! Zou je de eerste minuten van de tweede helft per seconde weergeven, zouden de woorden naast en over het vaakst voorkomen. Tot het moment dat Auke een briljante ingeving kreeg en Wicher bediende met een splijtende pass. Wicher twijfelde geen moment en vond het gaatje tussen het rechterbeen van Sietze en de paal. 1-0 voor het blauwe team. Na deze tegenvaller ging het witte team massaal in de aanval, inclusief doelman Sietze. Eelke, tot dan toe vrijwel werkeloos moest flink aan de bak. Dat deed hij op voortreffelijke wijze. Hij bleek in topvorm! Helaas voor hem en het blauwe team was er geen redding meer mogelijk toen Sytze F. met een slim balletje Pieter “bediende”.  Deze keer niet naast of over. Nee, perfect tussen palen en lat! Eelke volkomen kansloos. 1-1. Nadat beiden teams nog de nodige kansen onbenut hadden gelaten floot s.r. Sietse Abma de wedstrijd het verleden in. Eindstand dus 1-1 en, zoals door de s.r. beloofd, penalty schieten. Zeer tegen de zin van het blauwe team. Vooral Eelke liet zijn afkeer luidkeels horen. Toch nam hij, nog steeds mopperend, plaats onder de lat. Van de totaal zes penalty’s werd er slechts één benut. Door Gerrit. De rest was niet aan de spelers besteed. Ook Albert niet. Het was zijn laatste kans om zijn gelijk te halen. Hij speelde weer met blote voeten in de schoenen. Wat hem vorige week lukte (hij scoorde), lukte deze avond niet. Zelfs de penalty ging er niet in. Zijn asociaal hard schot teisterde de lat. Nog een geluk voor keeper v.d. Wal. Had de bal zijn hoofd geraakt, was hij er vast niet zo goed vanaf gekomen als de lat.

NAZIT.

Tijdens de nabetrachting kregen twee onderwerpen extra aandacht: het penalty schieten en de blote voeten van Albert. Uit de reacties bleek dat het experiment penalty schieten weinig kans maakt op herhaling! Of Albert volgende week weer speelt met blote voeten in de schoenen? Hem een beetje kennende: hij zal niet (nooit) opgeven. Net zoals het eten van een banaan in de pauze. Hij kondigde zelfs aan dat hij, bij het uitblijven van resultaat, zal overwegen een hele tros bananen te nuttigen!