In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (257)

Koudum, 21 december 2019. WEDSTRIJDNUMMER 12 (957),36e seizoen, donderdagavond 19 december 2019.

OUVERTURE VOOR ALLE KAMPEN, SLOTAKKOORD VOOR PIETER DE JONG. DIRIGENT: SIETZE van der WAL.

Terwijl de leden van Oeverzwaluwen afd. Voetbal aan de kerstborrel nippen spelen de VETZAVOTTERS hun laatste duel in 2019. Scheidsrechter Sietse Abma kon uit acht spelers twee teams samenstellen. De keuzeheer deelde blauwe shirts uit aan: Eelke v.d. Meer, Jan Buma, Albert Fekken, Gerrit Hiemstra. Witte shirts waren er voor Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Pieter de Jong en Alle Kampen. Omdat het witte team topscorer Alle in de gelederen had, ging de s.r. mee spelen met blauw. De allereerste kans van de wedstrijd was voor Alle. Na een geweldige aanval mistte hij op een haar na het doel. Aan de andere kant was het de veelvuldig vrijstaande Gerrit die enkele fraaie kansen onbenut liet, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Sietze. De tweede goal van de avond kwam tot stand dankzij Pieter. Hij brak door op rechts, gaf een voorzet die Sietse A. met een uiterste krachtinspanning over zijn eigen doelman Eelke heen kopte voor de voeten van Alle. Dan weet je het wel. 2-0 voor wit. Ouverture Alle voltooid! Bij deze stand ging “good old” Albert zich met het aanvallende werk van blauw bemoeien. Direct gevaar. Zijn inzet belandde buiten bereik van de doelman tegen de paal! Bij een massale blauwe aanval onderschepte Sytze de bal, ging er als een haas vandoor en scoorde de 3-0. De rust werd bereikt met de stand 3-1. Vanaf eigen helft werd de op de middellijn bivakkerende keeper Sietze met uiterste precisie  gepasseerd door scheidsrechter Sietse. Na een aangename rust gingen de blauwen met opgestroopte mouwen en afgezakte kousen de tweede helft te lijf. Schoten van Sietse Abma, Jan Buma en Gerrit Hiemstra werden vakkundig gepareerd door Sietze W., het grootse obstakel voor het blauwe team. Omdat wit een man minder binnen de lijnen had, speelde Sietze als een ouderwetse vliegende keeper. Links, rechts, achter en voor zijn team dirigerend. Het niet zo nauw nemend met de regels groeide de toch al niet kleine Sietze tot grote hoogte. Hij was het ook die Alle vrij voor Eelke zette. Alle scoorde zijn derde goal. 4-1. Nadat Sietse Abma zijn een corner op een haar na het doel mistte, zette Pieter zijn slotakkoord in. In zijn beste wedstrijd van dit seizoen beloonde hij zichzelf door twee keer te scoren. Eindstand 6-1 voor wit. Wit uiteraard trots op de overwinning. En dat met een man minder. In getal juist. In werkelijkheid iets anders. Door het tactisch optreden van dammer, schaker, zaalvoetballer, vliegende keeper, dirigent en regisseur Sietze v.d. Wal werd de handicap van een man minder volledig teniet gedaan.