In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (253)

Koudum, 16 november 2019. WEDSTRIJDNUMMER 08 (953),36e seizoen, donderdagavond 14 november 2019.

ZES BLAUWEN WINNEN MOEIZAAM VAN VIJF WITTEN.

Albert Fekken scoort zijn eerste goal van het seizoen. Jan Buma scoort voor de tweede keer, Auke Leenstra en Sytze Folkertsma scoren beide hun zevende goal. Resultaat na 8 wedstrijden dit seizoen. Eindstand wedstrijd nummer 8: 3-1 voor het blauwe team.

Aan de aftrap stonden 11 spelers. ZES in het blauw t.w. Eelke v.d. Meer, Albert Fekken, Auke Leenstra, Wicher v.d. Wal, Hendrik Kamstra en Jan Buma. In het wit de volgende VIJF: Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Alle Kampen, Gerrit Hiemstra en Jarig Tjoelker. Hoewel de uitslag al te voren vaststond werd het toch een zeer moeizame strijd voor de blauwen om de verwachting waar te maken. De witten waren niet van plan zich bij voorbaat bij een nederlaag neer te leggen. Sterker nog, het witte team presteerde bijna het onmogelijke: ze kwamen zelfs op voorsprong! Sytze F. mocht ongehinderd aanleggen en hij faalde niet. Zijn zevende van het seizoen. Wat stelde blauw daar tegenover? Heel veel aanvallen die bijna geen gevaar opleverden. Totdat bij een goede aanval Auke gebruik maakte van zijn uitschuifbeen en de bal onhoudbaar achter keeper Sietze v.d. W. deponeerde. Eindelijk 1-1. Met deze stand werd de rust bereikt. Een verzoek van het witte team om de wedstrijd verder schriftelijk af te doen, werd door scheidsrechter Abma niet ontvankelijk verklaard. Dus moesten de al bijna murw gespeelde witten zien te overleven. Dat lukte niet erg lang. Bij een aanval over rechts was het Jan Buma die net dat ene gaatje wist te vinden en te benutten; 2-1 voor blauw. Smeekbedes van wit bij de scheids om maar af te blazen, vonden geen gehoor. De gifbeker moest tot de laatste druppel worden geleegd. Voordat dat zover was, beleefde Albert zijn glorieuze moment! Vanaf de middellijn wist hij met een meesterlijke lob de iets te ver voor zijn doel staande keeper van wit te laten vissen! 3-1 voor het blauwe team. Met deze stand kwam er een einde aan deze wedstrijd. De grootse overwinning voor het blauwe team van het seizoen!

NAZIT.

Bij het ouder worden zijn er dingetjes die iets minder worden. Bij VETZAVOTTERS geeft het uit- en aankleden soms enige moeite. Ook wordt het gehoor bij een enkeling een ietsje pietsje minder. Geeft soms aanleiding tot kleine misverstanden. Zo ook tijdens de nazit. Boukje serveerde een warme hap. Vooraf zette zij enkele sauzen op tafel. Gaf al aanleiding tot suggesties. Toen het blad vol lekkers op tafel kwam ontstond het misverstand. Eén VETZAVOTTER verkondigde dat er patat met shoarma werd gepresenteerd. Een ander verstond: katteshoarma en maakte dit met luide stem kenbaar! Gevolg: enkele slechte verstaanders schoven hun bakje richting Eelke. Gelukkig had Eelke het wel duidelijk verstaan! Nadat hij met luide stem had laten weten wat het precies was, werden de bakjes ijlings terug gehaald en liet iedereen zich de versnapering geweldig smaken!

SPREUK VAN DE WEEK.

Succes is een taart waarvan iedereen mee wil eten maar als hij op is zie je niemand meer.          ©jt