In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (231)

Koudum, 29 december 2018. WEDSTRIJDNUMMER 15 (933),35e seizoen, donderdagavond 27 december 2018.

ALBERT FEKKEN, klein van stuk, DE GROTE MAN!

De allerlaatste onderlinge wedstrijd van het jaar 2018. Op de zieke Cees na, was elke VETZAVOTTER bereid gevonden om voor de laatste keer dit lalenderjaar samen te komen om onderling een zaalvoetbalstrijd uit te vechten. Nog voor er een bal getrapt was, viel de eerste verrassing te noteren. Een nieuwe VETZAVOT-telg. Ale Kampen deed wat vele van zijn leeftijdgenoten niet durven: de gelederen van VETZAVOT versterken! Welkom Ale! Scheidsrechter Sietse Abma kon twee teams samenstellen uit ieder 7 spelers. Op papier leek het alsof dit voor de in het blauw gestoken mannen niet al te moeilijk zou gaan worden. Ze moesten weliswaar hun crack Hendrik afstaan aan het witte team maar daar stond de komst van Tjerk tegenover! Toch was er binnen de lijnen geen sprake van overwicht van één van beide teams, hoogstens overgewicht bij enkele spelers. Over en weer werden de keepers op de proef gesteld. Zij gaven geen krimp!  De heren die anders vrij gemakkelijk zorgen voor de doelpunten lieten het massaal afweten. Een uitbraak van debutant Ale werd op het nippertje gered door Eelke. Jammer. Zo ging een rondje debutantenbier voorbij aan de dorstige VETZAVOT kelen. In de rust werden snode plannen gesmeed om alsnog de tegenstander tot overgave te dwingen. Het mocht allemaal niet baten. Net toen scheidrechter Abma er aan dacht om deze wedstrijd bij nul tegen nul af te blazen en zo iedereen gelukkig het nieuwe jaar in te laten gaan, werd er uit het niets toch nog gescoord! Nadat hij eerder in de wedstrijd de bril van doelman Bennie aan flarden had geschoten wist Albert vlak voor tijd zomaar uit het niets te scoren! Meteen werd Albert bedolven, letterlijk en figuurlijk, door zijn ploeggenoten met complimenten! ALBERT zal niet alleen de geschiedenis ingaan als de laatste MATCHWINNAAR van 2018, tevens ook als de maker van het allerlaatste doelpunt gescoord in 2018.

Twee eervolle vermeldingen betreffende de laatste wedstrijd van 2018: Scheidsrechter Abma voor het foutloos, aanvoelend en humorvol leiding geven aan de voetballende pubers op leeftijd. Ook een eervolle vermelding voor Eelke van der Meer. Hij was dit seizoen de eerste en enige keeper die de nul wist te houden!!

Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door: scheidsrechter Sietse Abma, Bennie Hofman, Sietze v.d. Wal, Pieter de Jong, Ale Kampen, Sytze Folkertsma, Hendrik Kamstra en Jarig Tjoelker in een wit shirt en in het blauwe shirt Eelke v.d. Meer, Tjerk v.d. Wal, Wicher v.d. Wal, Jan Buma, Gerrit Hiemstra, Auke Leenstra en deze avond de beste: ALBERT FEKKEN!!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Het komende jaar staat bol van de verjaardagen en jubilea! De eerste verjaardag die gevierd gaat worden is op 5 februari a.s.

NAZIT.

Na afloop in de kleedkamer een mengeling van intense vreugde en diepe treurnis. Gelukkig spoelde het douchewater de tranen van verdriet weg en konden de verliezers blij zijn met de blijden! Aangekomen in de kantine, ontvangen door een stralende Boukje, werd de avond afgesloten met een biertje van Gerrit! Zevenenzeventig geworden!!

SPREUK VAN DE WEEK. VETZAVOTTERS: Huil niet omdat een prachtig jaar voorbij is, maar lach omdat je het mocht beleven!                                                                                                                  ©jt