In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (230)

Koudum, 22 december 2018. WEDSTRIJDNUMMER 14 (932),35e seizoen, donderdagavond 20 december 2018.

Er waren eens, lang geleden in 1984, in het mooiste dorp van Zuid West Friesland, Koudum, een kraanmachinist, een administratief medewerker, een gemeente ambtenaar, een timmerman, een hellingbaas, een vrachtwagenchauffeur, een veehouder, een schoolmeester, een timmerman, een AOW’er, een leraar, een smid, een ambtenaar buitendienst gemeente, een metaalbewerker, een slager en een aannemer die samen een clubje vormden. Een zaalvoetbalteam.  Op 20 december 2018 spelen een ex-kraanmachinist, een ex-administratief medewerker, een recreatiemedewerker, een ex-metaalbewerker, een ex-constructeur, een ex-veehandelaar, een ex-magazijnmeester, een ex-kippenboer, een ex-slager, een veefokker, een ICT’er, een ex-groenteteler, een ex-stoffeerder en een ex-milieu verfraaier de 932e onderlinge wedstrijd zaalvoetbal. Al voor het 35e seizoen!! De stoerste veteranen van Koudum! Ondanks de soms heersende rivaliteit en verschil van mening, na afloop van de wekelijkse match: samen een biertje drinken en alweer uitzien naar de volgende samenkomst!  Met de kerstgedachte in het achterhoofd laat scheidsrechter Sietse Abma 11 mannen het veld betreden. Vijf in het blauw, 6 in het wit. Dus: de scheids gaat het blauwe team versterken. Het wordt een gezellige leuke wedstrijd met soms goed, soms slecht spel. Met ontroerende momenten zowel als hilarische voorvallen. In het begin is het witte team sterker. Alle 6 in het blauw gestoken spelers, Eelke, Albert, Jan, Cees, Gerrit en Sietse A. worden bijna overspeeld! Nadat eerst Sytze F. en Pieter hadden gescoord voor wit, kwamen de blauwen beter in hun spel. Nog voor rust wisten zij de achterstand te elimineren via doelpunten van Sietse A. en Cees. Na de pauze kwam het blauwe team zwaar onder druk te staan. Met veel kunst en vliegwerk werd getracht de scoringsdrang van de witten te beteugelen. Dit lukte ten dele. Het was weer Pieter die een bres wist te slaan in het blauwe bolwerk. Toen bij een uitbraak Jan de stand weer gelijk trok, herinnerde de scheids zich zijn kerstgedachte! Vrede op aarde, ook vrede tussen de beide VETZAVOT teams. Hij nam zich voor de wedstrijd te beëindigen bij een gelijke stand. Toen hij zelf voor het blauwe team scoorde, floot hij af, in de veronderstelling dat de stand gelijk was. Kleine misrekening! Bij het zien van het wedstrijd formulier ontdekte hij dat de wedstrijd geëindigd was in een 4-3 overwinning voor het blauwe team! Sietze v.d. Wal, Jarig, Hendrik, Tjerk, Sytze F. en Pieter hadden zich leukere kerstdagen voorgesteld!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Tweede Kerstdag, 27 december a.s. hoopt Gert Hiemstra zijn 77 verjaardag te vieren! Wij wensen Gerrit een fijne verjaardag met allen die hem lief zijn en hopen dat hij nog heel lang deel mag blijven uitmaken van VETZAVOT!

NAZIT.

In een gezellige kantine, kerstborrel V.V. Oeverzwaluwen, werd ook deze avond afgesloten. Nog even de voetbalvereniging gesponsord door het kopen van houtjes voor het draaiend rad. Helaas dit jaar zonder winst voor een VETZAVOTTER. Wie wel won: Boukje: een Oeverzwaluwen-cap!

SPREUK VAN DE WEEK.

Iedere VETZAVOTTER is uniek; ieder serienummer ook.                        ©jt