In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 15 december 2018. WEDSTRIJDNUMMER 13 (931),35e seizoen, donderdagavond 13 december 2018.

WICHER  v.d. WAL VESTIGT RECORD, HENDRIK KAMSTRA SCHRIJFT HISTORIE !! TJERK v.d. WAL TROEFT SCHOONZOON AF! Enkele van de hoogtepunten uit de dertiende wedstrijd!!

Voor de derde keer dit seizoen kon scheidsrechter Sietse Abma de complete VETZAVOT clan begroeten. Na veel hoofdbrekens kwam de s.r met de volgende ploegen op de proppen: blauw: Eelke,Albert, Wicher, Cees, Jan, Gerrit en Auke. Voor wit: Bennie, Jarig, Tjerk,Sytze F., Sietze v.d. W., Hendrik en Pieter. Meteen is het raak! De s.r. fluit de wedstrijd op gang,  Cees trapt af, de bal gaat naar Wicher. Hij schiet meteen op goal: doelpunt nummer 1! In secondenummer 2! RECORD!! Wit trapt vervolgens af, verspeeld meteen de bal en boem: 2-0!! Alweer WICHER met een schot van afstand!! Alsof dat nog niet genoeg was,moest Cees het witte team nog dieper in de problemen brengen door na vier minuten voetbal de stand op 3-0 te brengen! Algehele ontreddering in het witte team! De blauwen ruiken bloed. Ze denken aan een grote overwinning! Het zou iets anders verlopen. Wat de aller grootste optimist niet kon bedenken: bij rust een stand van 3-5 in het voordeel van het witte team! Door chaos in de blauwe verdediging konden Pieter, Jan (e.d.), Sytze F. , Tjerk en nogmaals Sytze F. scoren. In de pauze volgde crisisberaad. Afgezonderd in de kleedkamer beraamde het blauwe team een plan om het tij alsnog te keren! Helaas voor het blauwe team, van alle snode plannen kwam niks terecht. In het veld waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het verschil lag aan de manier van verdedigen. Waar het witte team gedisciplineerd verdedigde, was dit bij het blauwe team soms erg chaotisch. Dit leidde naar nog twee goals voor het witte team. Pieter zorgde voor 6-3. Tjerk scoorde, uit een perfect getrapte hoekschop van Hendrik, met het hoofd de 7-3! Hier bleef het bij. Gevierde man bij wit: HENDRIK KAMSTRA! Drie maal een perfecte assist!! Waarmee schrijft Hendrik historie? Hij is met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de enige speler ter wereld die met het nemen van een hoekschop rechtstreeks een corner weggeeft aan de tegenstanders. TJERK gelukkig: hij scoort er één meer dan zijn schoonzoon!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Dit jaar nog één verjaardag. De rest moet wachten tot volgend jaar!

NAZIT.

Tijdens de nazit werd er niet meer over de einduitslag gesproken. Wel over het dichtzittende linkeroog van Eelke. Was geraakt door een hard schot. Eelke zint op vergeldingsmaatregelen. Alleen, hij kent de dader niet! Bij navraag bleek buiten Eelke niemand er iets van had meegekregen.

Andere gespreksonderwerpen: de doelpunten van Wicher, de aangever van drie goals Hendrik, de winst van Tjerk op Cees en de afgekeurde goal van Hendrik. Zittend vanaf de bank was hij de tweede helft bij een aftrap het veld in gerend en had gescoord! Deze actie vond geen genade in de ogen van de s.r. Tot groot verdriet van Hendrik.

SPREUK VAN DE WEEK.

Het leven is de kunst van het genieten!                                                                                           ©jt  

Jarig: dat is schrikken!! (20-12-18)