In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 24 november 2018. WEDSTRIJDNUMMER 10 (928), 35e seizoen, donderdagavond 22 november 2018.

SCHEIDSRECHTER ABMA SPEELT VOOR SINTERKLAAS!!!  BLAUW WINT!!!

Nadat de spelers Eelke v.d. Meer hadden gefeliciteerd met zijn 77 verjaardag was het woord aan scheidsrechter Sietse Abma. Na een lange overpeinzing kwam hij met de volgende twee teams op de proppen. Blauw: Eelke, Albert, Auke, Jan, Wicher, Cees en Gerrit. Zij kregen als tegenstanders in het wit: Bennie, Tjerk, Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Hendrik, Pieter en Jarig.  De ouverture was voor het witte team. Eelke, de keeper van blauw kwam meteen onder druk te staan. Hoewel al weer een jaar ouder, verdedigde Eelke zijn doel als nooit te voren! Soms subliem, een andere keer op miraculeuze wijze, geen bal belandde in het net! Gaande weg de eerste helft wijzigde het spelbeeld. Door rustig te combineren, steeds de vrije man vindend, was het vooral Bennie die de blauwen van scoren afhield. Hij maakte vooral indruk met het stoppen van een kogel van Auke! Zelfs op zijn rug liggend wist hij zijn doel schoon te houden. De rust brak aan met een 0-0 stand. In de pauze hielden de blauwen een tactische bespreking in de kleedkamer waarbij de witten niet welkom waren! Zij mochten ( moesten) noodgedwongen in de hal hun rust nemen. De tweede helft waren beide teams nog meer aan elkaar gewaagd. Dan weer een periode waarin wit de boventoon voerde, dan weer een tijd lang een belegering van de witte vesting. Tegen het einde van de wedstrijd werd een samenloop van omstandigheden het witte team fataal. Bennie bracht de bal in het spel binnen de doelcirkel. Tjerk, sterk in spelregels, liet de bal de bal waarna Cees scoorde. Heel gemakkelijk omdat Bennie de denkwijze van Tjerk volgde en niet reageerde. Tot verbazing van alles wat wit was, constateerde de s.r. : DOELPUNT!  Een scheids die jarenlang voor Zwarte Piet speelde, trad nu ineens op als SINTERKLAAS! En dat terwijl de Goede Sint nog niet eens voet aan wal had gezet in Koudum!  In het vervolg van de wedstrijd gingen de witten verwoed in de aanval om op zijn minst de gelijkmaker te produceren. Kansen kwamen er wel, doelpunten niet! Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor het blauwe team. Kennelijk wordt het korte termijn geheugen van de VETZAVOTTERS iets minder, want na de wedstrijd werd er met geen woord meer gerept over de gulheid van SINT ABMA! Wel werd geconstateerd dat deze wedstrijd op een veel hoger niveau stond dan de vorige. De inzet was ook veel groter. Gevolg: enkele valpartijen, gelukkig zonder nadelige gevolgen!  Mocht de trend van het vallen zich doorzetten dan overweegt het bestuur om over te gaan tot het aanschaffen van ijshockeykledij!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Voorlopig hebben de VETZAVOTTERS niks anders te vieren dan misschien een overwinning in een zaalvoetbalwedstrijdje.