In Geen categorie

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft de mantelzorgwaardering dit jaar verhoogd naar € 100 per jaar. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een familielid, vriend of buurvrouw die bijvoorbeeld ziek is of door ouderdom extra zorg nodig heeft. Zij doen dit vaak naast hun eigen werk en gezin. Deze zorg of ondersteuning is voor veel mensen niet in geld uit te drukken. Maar met de mantelzorgwaardering wil Súdwest-Fryslân mantelzorgers wel graag bedanken.

Voor veel mensen is mantelzorg geen keuze, maar het overkomt je. “Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Iemand van wie je houdt, wordt ziek en daar zorg je voor. Soms dag en nacht. Voor sommige mensen is dat vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Met de mantelzorgwaardering willen wij de mantelzorgers bedanken voor hun bijzondere inzet”, zegt wethouder Marianne Poelman.

Mantelzorgwaardering aanvragen

De mantelzorgwaardering kan aangevraagd worden bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Dit kan via de website, maar inwoners kunnen ook langskomen bij een Stipepunt van Stichting Sociaal Collectief . Het Stipepunt Koudum is te bezoeken op woensdag van 9.30 tot 11.30 uur (inloop en bezoek op afspraak) in De Klink, Ds. L. Tinholtstraat 1. Inwoners kunnen ook langskomen bij SWF Tichtby, waarbij medewerkers van de gemeente in verschillende dorpen en wijken zijn om mensen te helpen.

meer informatie