In Geen categorie

De Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht geeft op Zaterdag 24 november een concert in De Klink. Aanvang 20.00 uur.

De Drumfanfare is een compact blaasorkest met 22 jonge musici. De musici verzorgen ruim 180, meest ceremoniële, optredens per jaar. Mede door hun samenstelling is de Drumfanfare flexibel inzetbaar en muzikaal veelzijdig.

Zo speelt de Drumfanfare koraalmuziek bij herdenkingen, marsen bij militaire ceremonies en creëert de groep elk jaar een nieuwe taptoeshow. Tijdens concerten wordt veel eigentijdse muziek gespeeld, variërend van bewerkingen van populaire popnummers tot jazz en latin. In de DrumfanfarePlus bezetting – met drums, basgitaar, elektrische gitaar en toetsen – komt deze lichte muziek goed tot zijn recht.

De Drumfanfare beschikt verder over een 7-mans combo voor muziek bij feesten of recepties binnen Defensie en een koperensemble.

Het Vierkleurenconcert

Dat kleuren psychologische aspecten hebben is algemeen bekend. De psychologische betekenis ervan is voor een deel zelfs universeel: rood bijvoorbeeld wordt overal geassocieerd met gevaar, liefde en oorlog. Maar ook kleuren als blauw en wit hebben overal ter wereld ongeveer dezelfde betekenis. Ze komen dan ook verrassend vaak voor in nationale vlaggen.

De Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht heeft de Hollandse Vlag plus Wimpel gebruikt als inspiratiebron voor hun nieuwe concertserie: Het Vierkleurenconcert. Het wordt dan ook een vierdelig concert, toegelicht door Jan van Alphen, de bekende stem van de Nationale Taptoe. Met:

• Rood: Liefde, passie, warmte, vlammen, vrouwelijk geslacht

• Wit: Licht, zuiverheid, netheid, leegte, dood

• Blauw: Lucht(macht), Waarheid, helderheid, waardigheid, macht

• Oranje: Land(nationalistisch), vreugde, levendig, warmte, gezelligheid, feest