In Geen categorie

Op zondag 11 september is de eerste editie van het Team Wybe Wielerfeest.

Sportiviteit, gezelligheid en het goede doel staan deze dag centraal. De start en finish zijn bij Sporthal De Sândobbe aan de Ds L. Tinholtstraat 5 in Koudum. Er zijn twee afstanden uitgezet door de prachtige bos- en waterrijke omgeving van De Súdwesthoeke van Fryslân. Voor de meer geoefende (race)fietser, de recreatieve fietser of met het gezin. Ook e-bikes zijn toegestaan. Startbewijzen zijn online te koop of ter plaatse.

Afstanden:

100 km “Opjaan is foar mietjes fietstocht”: start tussen 11.00 en 12.00 uur (€ 7,50)

30 km “Zeemleer is foar mietjes fietstocht”: start tussen 13.00 en 14.00 uur (€ 2,50)

In 2014 is Team Wybe opgericht om mee te doen aan Alpe d’HuZes 2015. Team Wybe bestaat uit vrienden van Wybe Leenstra die op 37-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. In voorbereiding op de Alpe d’HuZes had Wybe inspirerende one-liners voor ons waar we nu met een grote glimlach aan terug denken. De 2 toertochten zijn dan ook naar Wybe zijn uitspraken vernoemd: “Zeemleer is foar mietjes!” en “Opjaan is foar mietjes!”.

Met de acties voor AD6-2015 heeft de vriendenploeg ruim € 50.000,- opgehaald voor KWF kankerbestrijding. Door deze bijzondere ervaring en de verbondenheid met iedereen die strijdt of heeft gestreden tegen kanker is in 2016 de Stichting Team Wybe opgericht. Ter nagedachtenis aan Wybe en om jaarlijks een evenement te organiseren en geld op te halen voor een goed doel. In 2016 is dit de Stichting STOPhersentumoren. Fiets mee en samen kunnen we het verschil maken!

Opgave en meer informatie via www.teamwybe.nl

Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/teamwybe