In Geen categorie

In het Pinksterweekend op 8 en 9 juni fietsen de leden van Team Wybe de Elfstedentocht op een groepsfiets, om zoveel mogelijk geld op halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. In deze monstertocht van 240 km worden ze ondersteund en afgewisseld door gastfietsers waarvan een ieder met persoonlijke reden.

Afgelopen zondag was de Kick Off van de voorbereiding op deze unieke Elfstedentocht. Geïnspireerd door Maarten van der Weijden zijn 11stedenzwemtocht, gaat ook dit team uit Koudum voor de duidelijke boodschap: It giet oan tegen kanker!

Verbinding

Team Wybe zoekt met deze actie de verbinding met elkaar die reikt tot ver in Fryslân en daarbuiten. Op zaterdagmiddag 8 juni is in Bolsward de start van deze ‘Benefiets11stedentocht’. Met een gemiddelde van 9 km/uur hoopt het team zondagmiddag weer te finishen in Bolsward, waar het traditiegetrouw op Pinksterzondag erg gezellig is omdat dan ook de eerste steppers finishen.

Maarten van der Weijden Foundation

Met de Benefiets11stedentocht wordt geld opgehaald voor onderzoeken naar kanker, uitgezocht door de Maarten van der Weijden Foundation en ondersteund door KWF. Het doel is € 100,- per km en daarmee een eindbedrag van minimaal € 24.000,- op te halen. Doneren kan via www.teamwybe.nl/steun-ons.

Stichting Team Wybe is in 2015 opgericht na het overlijden van hun vriend Wybe Leenstra, die op 37- jarige leeftijd overleed aan een hersentumor. Eerder heeft Team Wybe € 50.000,- opgehaald met de Alpe d’Huzes en € 20.000,- voor MS met het beklimmen van de Mont Ventoux.