In Geen categorie

Voor de vierde keer dit seizoen pakte onze dorpsgenoot Rutger Piersma de zege bij het fierljeppen in de hoogste klasse. Hij deed dat bij de achttiende FLB-competitiewedstrijd in Bergum door precies 20 meter te springen. Dat was 22 cm verder dan Sytse Bokma uit Workum die tweede werd. Bauke de Jong uit Parrega werd derde met 19,68 meter. Alle drie de ljeppers zijn lid van de fierljepvereniging van It Heidenskip.

Leider in het algemeen klassement van de Fryske Fierljep Kompetysje 2022 blijft Ysbrand Galama, Piersma staat daarin zesde. De Leeuwarder Courant vindt het opmerkelijk dat Rutger Piersma dit seizoen nu al vier keer gewonnen heeft. Ter vergelijking, zo merkt de krant op: in het weliswaar vanwege coronamaatregelen verkorte vorige seizoen won Piersma geen enkele dagtitel.

Na afloop van de wedstrijd zei Piersma tegen Omrop Fryslân dat hij niet gedacht had dat zijn 20 meter genoeg zou zijn voor de dagzege. Maar in de finale deden zijn concurrenten wel een poging om de afstand te overtreffen, maar ze slaagden er zelfs niet in een geldige sprong neer te zetten. Hij is tevreden met zijn succes dit seizoen (“Wa hie dat tocht?”) en het dringt tot hem door dat hij zo langzamerhand bij de topfavorieten hoort voor de komende belangrijke wedstrijden.

Piersma hoopt binnenkort zijn persoonlijk record weer te vergeteren en over de grens van de 21 meter te komen: “Dat sit der absolút oan te kommen.” Misschien lukt het hem zelfs in de eerstkomende wedstrijd aanstaande zaterdag in It Heidenskip te vlammen en verder dan 21 meter te springen.

Foto van Facebookpagina Fierljeppen it Heidenskip