In Geen categorie

Lekker herrie maken, of …

De nacht van donderdag op vrijdag in de Koudumer feestweek heeft inmiddels de naam “Nacht van de herrie” meegekregen. Want de traditie wil dat de jeugd in die nacht dan het maximale aan herrie produceert.

Er is niets tegen deze traditie, maar de grenzen van wat is toegestaan en wat niet, schuiven toch langzaamaan in de verkeerde richting. De burgemeester en de politie menen dat het de laatste twee keer een vorm heeft aangenomen die niet meer getolereerd kan worden.

Het herrie maken zal in het vervolg alleen nog maar toegestaan zijn vanaf ’s ochtends zes uur.

Dan hoor je de jeugd zeggen: “Mogen we dan helemaal niks?” Jawel hoor, als het maar vooriedereenleuk is. Dus ook voor bijvoorbeeld kleine kinderen en oude mensen; en wat dacht je van zieke mensen? Beslist niet leuk is een hele nacht herrie maken, met carbidknallen met 8.5 op de schaal van Richter!

De boodschap aan de jongeren in Koudum is: Bedenk iets anders. Wat zou je voor jezelf willen organiseren binnen het programma van de feestweek?

Met die opzet was er kortgeleden door de burgemeester een gesprek belegd tussen verschillende partijen èn de jeugd. Jammer dat de Koudumer jeugd niet is komen opdagen.

Omdat het toch gaat om de vraag wat de jeugd zelf wil, is er nu een nieuwe datum geprikt:

Maandag, 21 mei, om 17.00 uur in De Klink.

Je bent van harte welkom.

Bedenk iets leuks, iets unieks, en breng dit dan naar voren. Waarom zou je niet zelf eens met hotemetoten aan tafel gaan zitten en voor je eigen belangen opkomen? Je krijgt nu een geweldige kans!

Ondertussen gaan ook de jeugd- en jongerenwerksters peilen welke ideeën er bij de jeugd zijn opgeborreld.