In Geen categorie

In het deze week verschenen aprilnummer van GrootBolsward-IJsselmeerkust staat een paginagroot interview met Kim en Britt Haytema, volleybalsters bij het eerste damesteam van Oeverzwaluwen uit Koudum. Moeder Kim en dochter Britt spelen nu zo’n drie jaar samen bij Oeverzwaluwen en hun team wordt dit seizoen in de promotieklasse tot kampioen uitgeroepen.

De volleybalbond heeft besloten om de competitie na het invoeren van de maatregelen tegen het coronavirus te beëindigen en op basis van de huidige stand te bepalen wie er kampioen is. Met acht punten voorsprong op de nummer twee is er geen twijfel: de dames van Oeverzwaluwen zijn kampioen in de promotieklasse.

In het interview van journalist Eelke Lok komt onder andere ter sprake hoe de verhouding tussen moeder en dochter in het team is en dat er chemie in het hele team zit. Ook komt naar voren hoe de volleybalvereniging ervoor staat: er moet wel wat moeite gedaan worden om er nieuwe leden bij te krijgen, want vooral sinds de opkomst van het vrouwenvoetbal kiezen veel meisjes voor de voetbalvereniging. En de volleybalvereniging is onderdeel van ‘de Omni’: “Koudum heeft een sterke omni-vereniging. Die doet aan voetbal en dus volleybal. Ze spelen er ook tennis en doen aan turnen onder de blauwe vlag van Oeverzwaluwen”.

Het paginagrote artikel, met enkele foto’s, staat op pagina 29 van het aprilnummer van GrootBolsward-IJsselmeerkust. Deze krant wordt gratis bezorgd in de streek Bolsward-IJsselmeerkust plus de Greidhoeke. Digitaal is de krant hier te bekijken.