In Geen categorie

Tijdens een speciale vergadering van Us Thús zal op maandagavond 14 mei de geheel vernieuwde website van Koudum.nl worden gelanceerd.

Een nieuwe website is nodig omdat de huidige versie van Koudum.nl niet meer voldoet aan de huidige eisen en de techniek hierachter niet goed meer functioneert.

Besloten werd om de overstap naar WordPress te maken, in plaats van het CMS Typo3. Geen eenvoudig besluit, want de website omvat veel pagina’s en veel data dat moet worden overgezet. Bovendien zijn er veel gebruikers die een pagina beheren.

Na een lange voorbereiding met vele uitdagingen is het de sitebouwers Sjoerd de Boer en Rogier Kerkhoven gelukt een eigentijdse site te ontwerpen die de pluspunten van de oude site combineert met de functionaliteit en vormgeving van WordPress. Zo wordt de website responsive en goed leesbaar op PC’s en laptops, maar ook op tablets en smartphones. Er komt de mogelijkheid om te kunnen adverteren op de voorpagina, een wens die al lange tijd bestond. Een andere wens die in vervulling gaat is de mogelijkheid te kunnen delen op de social media (zoals twitter en Facebook) en het aankondigen van evenementen zal veel eenvoudiger gaan. Uiteraard blijft er een prominente plek voor de bedrijvengids, de weerpagina, de webcam en Histoarysk Koudum.

Ook in de redactie zullen er enkele veranderingen zijn. Anja Klijn Velderman en Alderina Brouwer worden vergezeld door Jelle van der Meulen. Jan Eisma verwisselt de voorzittershamer voor de redactiepen en zo bestaat de redactie sinds lange tijd weer uit vier personen. Jacob Diekman wordt de nieuwe voorzitter van Us Thús.

Kortom, er wordt een mooie basis gelegd voor een prachtige verzamelplaats waar alle informatie en nieuws over Koudum kan samenkomen. Een digitaal uithangbord van Koudum met een website die weer de uitstraling heeft die het dorp verdient!