In Geen categorie

Verbrand uw ladders, pak uw spiegels in, berg zwarte katten op, want je kunt op vrijdag de 13e niet voorzichtig genoeg zijn. Binnen blijven hoeft ook weer niet, sterker nog, Koudum staat komend weekend in het teken van theater. Zowel op vrijdag de 13e alsmede op zaterdag de 14 zal er een spektakelstuk worden opgevoerd in De Klink te Koudum.

Tryater bijt op vrijdag het spits af met hun onvolprezen toneelstuk ‘it geheim fan de kanselier’, waarna op zaterdag een Koudumse produktie de herdenking van de Titanic gaat naspelen op een decor van 700 vierkante meter.

It geheim fan de kanselier is een meeslepend verhaal over een jongen, die op zoek gaat naar zijn vader en in een hele andere wereld terecht komt. Mede door de live-muziek van Piter Wilkens, de zingende cowboy, en het goede acteerspel vliegt de tijd voorbij en voordat je het weet, nadert zich al de ontknoping. Mocht u deze korte recensie niet geloven, bedenk dan dat ruim 6000 bezoekers u al zijn voor gegaan.

Dan, als ware het Carré, tovert De Klink zich op zaterdag om tot een ander cultureel evenement. ‘s Avonds vanaf 21.00 uur zal een keur aan lokale toneelhelden de ondergang van de Titanic herdenken. Middels een toneelstuk wordt het liefdesverhaal van Alie en Sibbele op de Titanic getoond, met een flinke knipoog naar de film van James Cameron. U kunt, als u dat wilt, niet alleen gaan kijken naar deze local heroes, maar zelf ook een kleine rol spelen. Aangezien het podium diverse zalen beslaat, ten grootte van 700 vierkante meter, zal het gezelschap zich regelmatig verplaatsen door De Klink heen. Het kan dus voorkomen dat u wordt aangesproken door één van de hoofdrolspelers. Schrikt u niet, bel niet direct 112, maar weeg zelf af of u spontaan meedoet dan wel liever van de zijkant toekijkt. Beide opties zijn mogelijk.

Want, u kunt kijken, dansen, drinken, naar het casino, de 2e klasse bekijken, in de 1e klasse plaats nemen. Kortom, voor ieder wat wils. Aangezien er met diverse decors wordt gespeeld, kunt u via grote schermen op elke willekeurige plek in De Klink dit eenmalige toneelstuk volgen.

Een bijzonder verhaal dus, gespeeld op een bijzonder (groot) podium, met bijzondere acteurs. Op vrijdag 13 april vanaf 19.30 uur en op zaterdag 14 april vanaf 21.00 uur kunt u in De Klink getuige zijn van twee unieke verhalen. Voor meer informatie, zie: www.deklinkkoudum.com