In Geen categorie

Zowel in Hardenberg als in Leeuwarden heeft Jilles op beide toernooien de eerste plaats behaald. De talentvolle dorpsgenoot weet meestal zijn partijen wel te winnen, maar nu hij in het bezit is van de bruine band, is hij de te kloppen man. Tegenstanders met de groene band gaan passief judoën, met gestrekte armen en de kont naar achteren, iets wat de scheidsrechters mogen bestraffen, maar niet altijd doen.

Vanaf januari 2009 komt Jilles uit in de leeftijdsgroep tot 15 jaar, hij moet het dan als elfjarige opnemen tegen veelal oudere tegenstanders. Lage schouderworpen, verwurgingen en armklemmen mogen dan ook tijdens de wedstrijden worden toegepast. Tijdens de vele trainingen oefent Jilles alvast op deze technieken.

Voor dit najaar staat nog een groot aantal wedstrijden op het programma, waarvan de teamwedstrijden en het internationale toernooi in Bremen (D) de hoogtepunten vormen. Het komende seizoen gaan we vast weer veel horen en lezen over de prestaties van onze eigen Anton Geesink in de dop. Of Dennis van der Geest? Want dat is toch ook geen kleine jongen?