In Geen categorie

Frank Lokhorst, de beheerder van dorpshuis De Klink roept Koudumers op om vandaag en morgen het dorpshuis van frisdrank en cola-berenburg af te helpen. Deze dranken zijn aan het begin van het seizoen gekocht, maar door de coronaperikelen gingen de activiteiten in De Klink niet door. Daardoor werd er ook geen drank verkocht en er zit een houdbaarheidsdatum op de flessen.

Hoewel er in De Klink nu wel weer wat activiteiten kunnen plaatsvinden, blijft de echte drukte voorlopig nog uit. Ook zijn er vanzelfsprekend geen grote evenementen door de coronamaatregelen, hoewel er achter de schermen wel wordt nagedacht over opties om meer gezelligheid te organiseren. „Helaas zijn de meeste nog niet mogelijk vanwege vergunningtechnische redenen,” stelt beheerder Frans Lokhorst.

Dit betekent een strop voor de ondernemer. Veel voorraden zijn wel weggehaald door de leveranciers en in september worden dan kosteloos nieuwe bestellingen geleverd. Maar er is een leverancier die niets wil terughalen en daardoor zit De Klink met vele liters frisdrank en heel veel mixen cola berenburg in 1,5 liter flessen. „Deze dranken zijn na september niet meer goed. Willen jullie deze van de Klink overkopen?” vraagt de beheerder. Op 15 en 16 juli gaan de flessen over de toonbank van 17.00 tot 18.30 uur. Met de verkoop komt er weer wat geld in het laatje.