In Geen categorie

Op zaterdag 25 maart om 16.00 uur is in de Klink te Koudum een grote kunstveiling. Meer dan 50 werken van amateur-kunstenaars uit Nijefurd komen onder de hamer. Ondermeer schilderijen en tekeningen gemaakt met verschillende technieken, keramieken, beeldhouwwerken van diverse materialen en zelfs een paar hoeden.

Tot en met de genoemde datum staan de werken tentoongesteld in de Klink en de Swel. De opvallende schilderijen van oud-Tweede Kamerlid Hans van der Doel, die in de Klink hangen, lokken het nodige commentaar uit en trekken veel bekijks.

De belangstelling voor kunst neemt toe. Dat is duidelijk merkbaar aan de toename van het aantal mensen dat met kunst bezig is en de toename van het aantal galeries en andere zaken waar kunst verkocht wordt. Ook in Koudum is dat zeker het geval. In de afgelopen 5 tot 10 jaar zijn in Koudum en omstreken heel wat amateur beeldende kunstenaars opgeleid o.m. door Herma Bovenkerk en Klaas Vellinga. Een aantal van deze zogenaamde amateurs (liefhebbers) maakt werken van een professioneel gehalte.

De activiteitencommissie van de Swel vond dit een gegeven waar meer mee gedaan kan worden. Samen met mensen van de Kunstroute Koudum is deze tentoonstelling annex veiling opgezet. De organisatoren en de kunstenaars zijn zeer enthousiast en de eerste aanmeldingen van kunstenaars die volgend jaar graag mee willen doen, zijn al binnen.

Niet alle tentoongestelde werken worden geveild, een eenvoudige presentatie van de kunstwerken opent u door op onderstaand pps linkje te klikken. Meer informatie over deze activiteit op kantooruren op nr 0514-532120