In Geen categorie

Zaterdag 8 april 15.00 uur wordt de tentoonstelling “Boeren In Beeld” in Galerie Het Ooste geopend door Piet Zonderland.

Het afgelopen jaar hebben de cursisten van atelier Het Ooste gewerkt met het thema “Boeren in beeld”.

Ze hebben gekozen voor dit thema omdat het Beeldhouwcentrum in een agrarisch gebied ligt waardoor van dichtbij is te zien hoe het agrarisch bedrijf verandert en daarmee het beroep van de boer. Deze ontwikkeling is letterlijk en figuurlijk in beeld gebracht.

Hiervoor hebben 4 boeren uit de regio model gestaan.

 Ekke Atsma leunend op de hooivork;de boer waarin het verleden zichtbaar is.

 Maurits Hettinga kijkend over het land leunend op het hek; de karakteristieke oudere boer.

 Theo Smid; de jonge krachtig ex boer.

 Piet Zonderland; de moderne boer cq.de manager.

Op de tentoonstelling is te zien dat een ieder haar of zijn eigen interpretatie van de boer heeft verbeeld. In het atelier is er veel gediscussieerd over het thema. Er zijn constructies gelast om de beelden te kunnen maken. En er is drie maanden hard gewerkt in de materialen, was, steen, en brons. Het resultaat is geweldig.Het vrouwenkoor in Koudum heeft een speciaal lied geschreven over deze vier boeren. Dit lied zullen zij ten gehore brengen bij de opening.

Het FrieslandpleinTerwijl in Galerie Het Ooste de tentoonstelling ‘Boeren in beeld’ is te zien worden op het plein in Koudum een aantal beelden van Hein Mader, Petra Zaagsma en studenten van de beeldhouwopleiding tentoongesteld.

Hein Mader is een beeldend kunstenaar die door zijn vele exposities in binnen en buitenland een grote bijdrage heeft geleverd en nog levert aan de kunst van zijn tijd. In zijn beelden vormen harmonie en schoonheid het uitgangspunt.

De beelden zijn gemaakt met veel passie en vakmanschap. De liefde voor het vak is zichtbaar in elk beeld. Beelden die in Koudum op het plein zo op hun plaats zijn.Petra Zaagsma, beeldhouwster uit Koudum, zal een aantal van haar bronzen beelden voor de entree van het beeldhouwcentrum exposeren.Van de studenten van de beeldhouwopleiding zijn grote portretten van kalksteen te zien.Beeldhouwcentrum Koudum,

Hoofdstraat 4

BH Koudum

0514 – 522676

www.atelierhetooste.nlOpeningstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur