In Geen categorie

Schrijfster Henriëtte Hemmink uit Koudum gaat een drukke tijd tegemoet. Dit najaar worden maar liefst zes nieuwe boeken van haar gepubliceerd bij uitgeverij Aspekt. Het zijn romans, maar ook een non-fictieboek over autisme en een e-mailroman die ze samen met een andere auteur schreef. Maar het belangrijkst voor Hemmink is misschien wel het boek Dag lief, een boek over haar overleden man Ronald.

Het gaat de Koudumse schrijfster, die al meer dan honderd boeken schreef, voor de wind. Een maand geleden hoorde ze nog dat er maar liefst negen jeugdboeken van haar in een nieuw jasje herdrukt worden en nu moet ze hard aan het werk om de nieuw aangekondigde boeken persklaar te maken. “Dat betekent“, zo zegt ze zelf “geen vakantie, maar heel druk bezig zijn met manuscripten nog eenmaal doorlezen, flapteksten schrijven en coversuggesties doen.” Dat is een hoop werk, maar ze doet het “met veel plezier!”

Bood de uitgever haar verleden week een contract voor vijf romans aan, deze week kwam er onverwachts nog eentje bij. De wraak van Alecto’s dochters is een spannende actuele roman die ze samen met Rutger van Hal (pseudoniem voor Jan Rutger Achterberg) schreef. Het is een bijzondere roman: een moderne versie van de ‘ouderwetse’ briefroman. Het is namelijk een roman opgebouwd uit e-mails, met een actueel thema.

In 2016 overleed Hemminks partner Ronald van Galen onverwacht aan een hartstilstand. Niet lang daarna liep ze al met plannen om een boek over haar ‘grote liefde’ te schrijven. In een interview eind 2017, waarin de plotselinge dood van Ronald ter sprake kwam, zei ze daarover: ,,Ik wil graag een boek over de liefde tussen mij en Ronald schrijven. Wij hadden alleen maar geluk en plezier samen, maar waren niet afhankelijk van elkaar. We voelden ons volkomen veilig bij elkaar, daarom vertrouwden we onszelf elkaar toe.” Dat boek kan ze nu definitief afmaken en Dag lief verschijnt in het najaar, naast de andere boeken van deze productieve auteur.