In Geen categorie

Op dit moment hebben we een nieuwe expositie van schilderijen in ‘De Klink’.De schilderijen zijn gemaakt door Klaas Lageweg, zoon van Otto en Dieuwke Lageweg uit Koudum.

Klaas Lageweg (1978) is beeldend kunstenaar. Hij vindt zijn inspiratie in de dagelijkse omgeving. Zijn kunst is realistisch, grafisch en veelal gesitueerd tegen

een rauwe achtergrond en pakkend lijnenspel.

Naast vrij werk, maakt hij in opdracht voor particulieren en bedrijven schilderijen en muurschilderingen. Door het toepassen van exclusieve muurkunst op bekladde of blinde muren, krijgt de ruimte de aandacht die deze verdient.

Zijn werk is onder andere geëxposeerd op de World expo 2010 in Sjanghai, in het Fries Museum, Museum Paleis Het Loo en Historisch Centrum Leeuwarden en gepubliceerd in het kunstboek ‘Mural Art’. In opdracht heeft hij gewerkt voor BNN, de Nederlandse Spoorwegen, Rabobank, Provinciehuis Leeuwarden, Omrop Fryslân, Abe Lenstra Stadion, WoonFriesland en de Gemeente Leeuwarden.

Op deze expositie ziet u een aantal werken, refererend aan Koudum.

"Zo heb ik Gert Busman op doek vereeuwigd. De smeerolie zit vastgebakken in de nerven van zijn worstvingers, verfplakkaten sieren zijn pet en ijzer is bang voor hem. Hij brengt zijn tijd door in een nissenhut op een scheepswerf in Koudum. Een inspirerende plek waar ook de serie schilderijen ‘Doors’ is ontstaan. Op het langwerpige doek de handen van mijn vader, Otto Lageweg, die een zwaar shagje draait."

Heeft u interesse in exclusieve kunst op muur of canvas? Klaas laat u graag vrijblijvend weten wat de mogelijkheden zijn. Bel 06 23465623 of mail naar info@klaaslageweg.com