In Geen categorie

Op zondagmiddag 13 april 2014 houdt Nij Libben haar jaarlijkse Donateursconcert. U bent van harte welkom in de Klink. Het concert begint om 15.30. Medewerking wordt verleend door Nij Nij Libben.

Muziekvereniging Nij Libben werkt op dit moment toe naar het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Dit is een concours en zal voor fanfare orkesten worden gehouden op zaterdag 17 mei 2014. Het verplichte werk is Klezmeriana van componist Jan de Haan. De instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Joden uit met name Oost-Europa wordt ‘klezmer’ genoemd. Deze term werd in de Joodse cultuur van oorsprong gebruikt als aanduiding voor een muzikant die bruiloftsmuziek speelde. Op Joodse bruiloften, die meestal een aantal dagen in beslag namen, speelden de klezmermuzikanten niet alleen dansmuziek, maar ook rituele muziek voor bij de huwelijksplechtigheid en luistermuziek voor bij de maaltijd. Jan de Haan gebruikte voor Klezmeriana geen originele klezmermelodieën, maar componeerde een aantal ‘lookalikes’ in een instrumentatie voor fanfareorkest. Nij Libben bracht dit prachtige werk ook ten gehore tijdens het concert met Majim

In het weekend van 29-30 maart had Nij Libben een studieweekend in Bakkeveen. Onder leiding van gastdirigent Thom Zigterman studeerden wij op zaterdagmiddag de mars Simoraine, het verplichte werk Klezmeriana, het koraal Menuet from Berenice en het solowerk Share my Yoke in. We kregen nuttige feedback en tips. ‘s Avonds repeteerden we met ons eigen dirigent Jeanette Valkema en ook zondagochtend hadden we nog een repetitie. Al deze ijver om op 17 mei met zoveel mogelijk punten en eerste prijs huiswaarts te keren. Deze vier werken zullen tijdens het Donateursconcert ten gehore gebracht worden. Ook speelt Nij Libben nog Joseph and the amazing technicolor dreamcoat van de musical Joseph, Une belle histoire, Brave en Crimson tide (bekend van de Titanic).

De jeugd van Nij Nij Libben zal ook haar medewerking verlenen en laten horen hoe goed zij kunnen spelen.

Al met al een gevarieerd programma dat u niet mag missen. De toegang is gratis.

Graag zien wij u op zondag 13 april om 15.30 in De Klink te Koudum