In Geen categorie

Vakantiepark de Kuilart in Koudum wordt per 1 mei overgenomen door de eigenaren van camping It Wiid in Earnewâld.

Romke de Jong, die De Kuilart al sinds 1985 runt, heeft de camping naar de top van de Europese recreatiebedrijven gebracht.

De onderscheiding van Superplatz en BestCampings vormden daarin het hoogtepunt. De Jong is na ruim 29 jaar echter toe aan een nieuwe uitdaging en heeft in de familie Bleckman een partij gevonden aan wie hij De Kuilart met een goed gevoel kan overdragen.

De jongste generatie van familie Bleckman zal per 1 mei de samenwerking met De Kuilart aangaan, en de overdracht van management zal in 2015 plaatsvinden.

Het toerisme en ondernemerschap zit Annelie (27), Wouter (24) en Huub Bleckman (22) in het bloed.

Ze zijn opgegroeid op camping It Wiid en geloven stellig in de toekomst van het Fries toerisme. Ze willen het bestaande waarborgen maar ook continu verbeteren en vernieuwen.

De twee campings zijn geen vreemden van elkaar en hebben veel overeenkomsten. Het zijn beide toplocaties aan De Friese Meren en grenzen aan een natuurgebied.

Daarbij werken Ton Bleckman en Romke de Jong al jaren samen. Ze hebben onder andere, samen met andere recreatieondernemers, Friesland Campings en Vakantiehuizen Friesland opgericht.

Deze samenwerkingen hebben als doel het beeld van Friesland als de watersportprovincie te versterken.

Bron: www.balkstercourant.nl