In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (262)

Koudum, 01 februari 2020. WEDSTRIJDNUMMER 17 (962),36e seizoen, donderdagavond 30 januari 2020.

PIETER DE JONG: ONWETTIG AFWEZIG! OMZETTING WERD BLAUW FATAAL!

Na twee gelijke spelen kwamen de beide teams naar de sporthal met de intentie om vol voor de overwinning te gaan. In de kleedkamer de eerste domper! Pieter de Jong verscheen niet ten tonele. Gevolg: er moest gehusseld worden. Tien man paraat, dus 5 tegen 5. De blauwhemden Eelke, Albert, Jan, Hendrik en Auke moesten in opdracht van s.r. Sietse Abma het opnemen tegen de witkielen Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Alle, Gerrit en de getransfereerde Wicher. Op papier zag het er niet al te best uit voor blauw. Dit werd door de praktijk bevestigd. Vanaf de aftrap een oppermachtig wit team. Wist Eelke het eerste, vlammende schot van Alle nog vakkundig onschadelijk te maken, bij een doorbraak van Sytze was hij kansloos. 1-0 voor wit. Er volgde een spervuur van schoten op de veste van Eelke. Een ziedend schot van Wicher werd door Hendrik gepareerd en Eelke hield met een geweldige redding de doelpoging van Alle buiten de palen. Het volgende schot van Alle was wel raak. 2-0. Toen vond Gerrit het genoeg. Zonder enige vorm van overleg met wie dan ook wisselde hij van shirt. Dit had tot gevolg dat het blauwe team meer en meer op de witte helft verscheen. Blauw kreeg nu ook de nodige kansen. Zonder resultaat. Bijna alle doelpogingen gingen of over of naast. Ballen binnen de palen werden een prooi van Sietze. Door het offensief van blauw kreeg Alle meer ruimte. En dat is iets wat je hem nu net niet moet geven! Een dieptepass van Sytze, Alle overschakelend in de hoogste versnelling en Eelke kansloos. 3-0. Tot aan de rust verleende de scheidsrechter ook nog enige hand en spandiensten voor blauw. Maakte geen verschil! De pauze brak aan bij de stand 3-0. Na de pauze ging Hendik verder in het wit zodat beide teams 5 spelers op de vloer hadden staan. Verlost van zijn vaste bewaker (Hendrik) kreeg Alle ruimte om 4-0 aan te tekenen. De moed zakte de blauwen niet in de schoenen, nee de moed zakte tot onder de zolen! Maar weer de s.r. van stal gehaald. Met zijn enthousiasme en inzet probeerde hij het moreel van de blauwen op te vijzelen. Het witte team kwam onder druk te staan. zonder gevolgen. Voor wit dan. Voor blauw had het wel gevolgen. Bij uitvallen van de witten was er vaak geen verdediging! Zo wisten Alle, Sytze en nogmaals Alle te profiteren en de stand naar 7-0 te tillen. Tegen het einde van de match wist blauw de eer te redden. Na veel pogingen eindelijk raak. S.r. Sietse wist te scoren. 7-1. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen en hopelijk met Pieter!

NAZIT.

Gelukkig kwamen de meeste spelers na afloop af op het fris, bier en hartige hap van Boukje. Over de wedstrijd werd met geen woord gerept. Wel kreeg de onderwijs staking aandacht. Jarig, jarenlang werkzaam op de administratie van de plaatselijke school voor V.O., werd even flink doorgelicht! Conclusie: werken bij een onderwijsinstelling kan financieel gezien niet slecht zijn! Getuige zijn woonomgeving, zijn geweldige auto en zijn buitenverblijf. Moeten wel gefinancierd zijn met de zeer hoge beloning van werken bij een onderwijsinstelling!

SPREUK VAN DE WEEK.

Hang de sleutel van je hart niet te hoog.                                                                                                           ©jt