In Geen categorie

In De Klink in Koudum vindt woensdag 3 december van 13.30 tot 20.00 uur een Zorgmanifestatie plaats over veranderingen in de gezondheidszorg.Plantein toert langs twaalf plaatsen in Friesland met zorgmanifestaties voor iedereen die meer wil weten over de zorg. Initiatiefnemer van de Zorgmanifestatie is De Friesland Zorgverzekeraar, deze doet dat samen met een aantal gemeenten en partijen uit de zorg. De zorgverzekeraar licht de toekomstige veranderingen in de zorg toe. Een aantal Friese gemeenten laten bezoekers van de zorgmanifestaties kennis maken met de sociale wijkteams.

Zorgkantoor Friesland staat er met een stand om ook de veranderingen in de langdurige zorg toe te lichten. Andere deelnemende partners zijn de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Fryslân, De Kwadrant Groep, Max Mobiliteit, Plantein, Thuiszorg Het Friese Land, Tigra Fysiotherapie, bouwbedrijf Van Wijnen, zorggroep Alliade, ZuidOostZorg en Zorgbelang Fryslân.

Naast veel informatie over de zorg is er ook veel te doen op de manifestaties. Zo staat er de zogeheten Hebi-Hebi van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Op dit spelapparaat kunnen met name ouderen in beweging komen. Ze schoppen slangenkoppen weg.

De Friese topkok Reitse Spanninga kookt op elke zorgmanifestatie eenvoudig, maar gezond voedsel voor de bezoekers. Het is een evenement voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen. Zo zijn er een knutselhoek en een ballonnengoochelaar en is er een ambulancemotor van RAV Fryslân te bewonderen. Er zijn wedstrijden voor jong en oud, waarmee leuke prijzen zijn te winnen.

bron: bolswards nieuwsblad