In Geen categorie

In galerie De Souverijne in Koudum is van juni tot en met augustus 2014 een zomerexpositie.

Tijdens de expositie zijn er beelden van Petra van Stam te bezichtigen. Ook is er werk van onder andere Eddy Sikma en Johan de Vries.

Petra van Stam begon in 1990 met les geven in handvaardigheid, maar al snel ontwikkelden haar creatieve talenten zich zodanig dat zij lessen ging volgen bij diverse beeldhouwers en schilders zoals Guus Joos uit Wijk bij Duurstede en Sylvan Steenbrink in Culemborg. Naast vele studies en opleidingen, is Van Stam inmiddels uitgegroeid tot een begaafd en succesvol beeldhouwster.

Steeds terugkerende thema’s in haar werk zijn vrouw-figuren, (veelal vrouwenruggen, vanwege het mysterieuze) niet alleen vanwege teder- en zachtheid, maar vooral de kracht die deze uitstralen. Kenmerkend voor haar beelden is, dat zij zowel troost, strijdbaarheid als trots uitstralen.

Eddy Sikma toont impressionistische wad-landschappen van Eddy Sikma. Van Johan de Vries zijn er mondgeblazen bokalen te zien. Verder zijn er ook werken van diverse kunstenaars die permanent bij Galerie De Souverijne exposeren.

De expositie is van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Op afspraak is ook mogelijk. Tel: 06 10374486.

Van 15 juli tot en met 19 augustus is de galerie ook op dinsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.