In Geen categorie

Op zondag 6 september j.l. speelden Wim de Jong en Tjitske de Jong het NK pitch en putt in Kraggenburg. Beiden zijn leden van Pitch en Putt Koudum.

De dag startte mooi voor Wim de Jong met de in eerste ronde 51 slagen, waarmee hij als debutant gelijk aan kop ging. Tjitske de Jong moest nog warm worden en kwam van de baan met 65 slagen en moest de tweede ronde vol aan de slag om de cut voor de finale te halen.

Wim speelde de tweede ronde wat minder dan de eerste ronde, maar met 55 slagen een zeer goed resultaat om de twee finalerondes te spelen. Tjitske speelde de tweede ronde met 59 slagen haarzelf in de finale. Dus twee Koudumer leden in kansrijke posities in de finale en dat beloofde wat.

Tjitske de Jong bleef met 62 slagen constant. Voor Wim de Jong sloeg het noodlot toe bij hole 14. Hij had een afzwaaier naar rechts, waarbij de bal in de klaver terecht kwam. Hij kwam deze hole uit met 10 slagen. Op hole 16 had de bal steeds het idee naar rechts te moeten, met acht waterballen tot gevolg. Weg was de goede uitgangspositie. Wim kwam de derde ronde van de baan met 86 slagen en de vierde met 72 slagen, met als eindresultaat een achttiende plek. Hierbij heeft Wim de Jong vele vaste NK spelers achter zich gelaten.

Tjitske de Jong kon haar vijfde plek vasthouden en hoort bij de vijf beste dames pitch en putt van Nederland!

Pitch en putt Koudum is trots op het resultaat van haar twee spelers!