In Geen categorie

Vanaf april dit jaar streden de leden van Pitch en Putt Koudum weer om de felbegeerde titel "Zomerkampioen 2015". De wedstrijdcommissie kon op een grote groep deelnemers rekenen. Zelfs in de vakantieperiode bleef het gemiddelde bij 25 deelnemers per ronde, met als hoogtepunt 35 deelnemers. Een zekere stijging ten opzichte van vorig jaar.

De competitie bestond uit een klassementen met handicap (netto) en zonder handicap (bruto). De favorieten van dit jaar waren natuurlijk Wim de Jong en Tjitske jong (de vorige winnaars).

Vorig jaar pakte Tjitske de Jong nog de 1e prijs bij de bruto klassering, helaas kwam ze dit jaar niet veel in actie door blessures en verplichtingen op andere golfbanen. Wim de Jong, die in 2013 de zomercompetitie won, begon erg sterk in de eerste helft van de competitie. Niet zo vreemd ook, want elk vrij uurtje dat hij heeft in zijn drukke agenda benut hij op de baan. Hij kreeg concurrentie van Klaas-Jan Koenders die vorige jaar net te kort kwam, en Jos Bouma die vorig jaar de 3e plek zowel in de bruto klassering als in de netto klassering pakte. De uiteindelijke winnaar werd toch Wim de Jong, die de titel terug pakt van Tjitske de jong.

Bij het klassement met handicapverrekening (netto) was Herman Zwerver,de winnaar van 2014, favoriet. Uiteindelijk ging de strijd tussen Rein Smid, Sjoerd Lyklema, Bauke Lyklema, Sietze van der Goot en Wim de Jong. Het bleef spannend tot de laatste spelronde, maar uiteindelijk kwam Sjoerd Lyklema als winnaar uit de bus.

De wintercompetitie start op 4 okt 2015. Lijkt het u ook leuk om eens mee te komen spelen? Dat kan, meer informatie is te verkrijgen in het Pitch en Putt clubhuis. Ook zijn zij op facebook en twitter te vinden.