In Geen categorie

Fries Film Archief presenteert beelden van Workum en Sudwest-Fryslan tijdens het Historisch Festival Workum

Op zaterdag 29 augustus 2015 organiseren "Warkums Erfskip" en "It Alders Erf" van 11.00 tot 17.00 uur het Historisch Festival van de gemeente Sudwest-Fryslan. Tijdens het festival, dat plaatsvindt in De Klameare in Workum, kan het publiek in aanraking komen met de historie van Workum en omgeving en krijgen instellingen die gericht zijn op de geschiedenis de kans om zich aan het publiek te presenteren.

Ook het Fries Film Archief is de gehele dag aanwezig. In Filmtheater Workum (tegenover De Klameare) presenteren het filmarchief en het filmtheater de hele dag historische beelden van Workum en Sudwest-Fryslan. Mensen kunnen ook langskomen met eigen film- en videomateriaal. Medewerkers van het filmarchief zijn aanwezig om de historische waarde en technische staat van het materiaal te beoordelen. Er is apparatuur om diverse soorten materiaal te bekijken en vertonen: 8 mm films, super 8 films en diverse videosystemen. Het filmarchief kan adviseren over de mogelijkheden om het materiaal te digitaliseren en op dvd te laten zetten.

Al meer dan 25 jaar verzamelt en beheert het Fries Film Archief het filmische erfgoed fan Fryslan. De collectie bestaat inmiddels uit meer dan 10.000 films, video’s en dvd’s. De beelden zijn allemaal gerelateerd aan Fryslan en grotendeels gemaakt door amateurfilmers uit onze provincie. Om te voorkomen dat waardevol film- of videomateriaal wordt weggegooid of in dozen ligt te vergaan, organiseert het Fries Film Archief sinds 2012 inzameldagen op locatie, onder de titel ‘Blik op Beeld’. Oude beelden – vaak unieke tijdsdocumenten – worden verzameld en een nieuw podium gegeven. U bent van harte uitgenodigd voor deze speciale editie van Blik op Beeld in Workum.

Datum: 29 augustus 2015

Locatie: Filmtheater Workum, Emmabuert 16, Workum

Tijd: 11.00-17.00 uur

Toegang: gratis