In Geen categorie

Het seizoen 1991/1992 is de Friese voetbalboeken in gegaan als het jaar van Oeverzwaluwen. De formatie van succestrainer Bertus Nijholt was niet stuk te krijgen. In twee jaar tijd rukte de ploeg van de vierde naar de tweede klasse en na de titel in de derde klasse legde Oeverzwaluwen op het Sportpark De Peppel in Drachten ook nog maar eens beslag op de noordelijke district beker. Een prestatie waarbij zelfs het kampioenschap SC Cambuur in de eerste divisie verbleekte.

Nu 25 jaar later komen die spelers van Oeverzwaluwen op 27 mei weer bij elkaar op Sportpark De Sândobbe in Koudum om dit hoogtepunt in de voetbalhistorie van Oeverzwaluwen te vieren.

Het succes van deze generatie kwam niet uit de lucht vallen en waar illustere voorgangers van Bertus Nijholt bescheidener successen boekte was hij de man die de aanwezige kwaliteiten op een lijn wist krijgen. Het hechte collectief kenmerkende zich doordat er in elke linie bepalende spelers waren, een sterke centrale as en dat er meerdere spelers waren die een doelpunt konden maken om zodoende niet alleen afhankelijk te zijn van de aanval. Naast spelers met specifieke kwaliteiten herbergde Oeverzwaluwen ook allrounders en kon Bertus Nijholt altijd in zijn sterkste opstelling spelen. De spelers zelf waren opofferingsgezind, zelfkritisch en sterk gemotiveerd om resultaat te boeken. Veel spelvreugde, plezier en zie daar de voorwaarden voor het succesvolle jaar.

De spelers van toen gaan op 27 mei om 15.00 spelen tegen de kinderen van de toen gouden generatie van 1992. Dat doen ze ook om te laten zien dat de jeugd de toekomst heeft en Oeverzwaluwen met elke nieuwe lichting weer kans maakt op nieuwe successen. Toeschouwers zijn van harte welkom op Sportpark De Sândobbe. Na afloop is er muziek in de feesttent en kan filmmateriaal uit 1992 en foto’s bekeken worden. Komt allen!