In Geen categorie

Kunstencentrum Atrium organiseert op donderdagavond 12 juni een voorspeelavond van leerlingen van de muziekschool in Koudum. Op het einde van het cursusjaar laten muziekschoolleerlingen op verschillende instrumenten nog eens horen wat ze het afgelopen cursusjaar hebben geleerd. Ook krijgt een aantal leerlingen die examen doen de gelegenheid om nog een keer voor publiek te spelen.

Op deze avond treden er gitaarleerlingen op van docent Mario Kramer. Zij spelen zowel op akoestische en elektrische gitaar als op de basgitaar. Van docent Willem Aukema spelen er o.a. twee leerlingen die binnenkort examen D doen en alvast een paar examenstukken laten horen op piano en keyboard. Slagwerkdocent Hendrik Dullemans speelt met een grote groep leerlingen twee spektakelstukken en ook wordt het bekende ‘Happy’ op drums gespeeld en speelt Pieter Hoekstra ‘Oye Como Va’ van Carlos Santana.

Ook treedt een groepje leerlingen op dat laat horen wat ze tijdens de samenspeelweken hebben ingestudeerd. Deze samenspeelweken zijn voor tweede en derdejaarsleerlingen van de muziekschool die vier weken lang in een bandje met keyboards, gitaar en drums stukjes instuderen. De avond wordt afgesloten met de band Senses Flow die wordt gecoached door Mario Kramer. De band speelt werk van Metallica en Amy Winehouse.

De voorspeelavond begint om 19.30 uur in de muziekschool in Koudum en is gratis.