In Geen categorie

Kunstencentrum Atrium organiseert op maandag 24 november een voorspeelavond van leerlingen van de Muziekschool Koudum.

Op deze avond treden gitaarleerlingen op van docent Mario Kramer. Zij spelen op akoestische gitaar, elektrische gitaar en basgitaar.

Leerlingen van docent Willem Aukema spelen op piano en keyboard. Ymkje de Vries en Metta Fekken zijn in september begonnen met keyboardles en laten horen wat ze inmiddels geleerd hebben. Grietsje Tromp speelt ‘Maybe’ van Yiruma. Willemien van Dijk speelt een pianoversie van ‘Bohemian Rhapsody’ (Queen).

Pianoleerlingen van docent Kees Nottrot spelen ‘River Flows in You’ van Yiruma en ‘Comptine d’un Autre Été’ van Yann Tiersen. Tenslotte treedt popworkshop Senses Flow op van docent Mario Kramer. Deze band bestaat al een aantal jaren en heeft inmiddels een breed repertoire. Op de voorspeelavond spelen ze samen met zangeres Famke Leeuwe onder meer ‘Clocks’ van Coldplay en ‘Verdigo’ van U2. De voorspeelavond is vrij toegankelijk en begint om 20.00 uur in de muziekschool in Koudum.

Samenspeelweken

De voorspeelavond vormt tevens de afsluiting van de samenspeelweken op de Muziekschool Koudum. Muziekschoolleerlingen uit het tweede, derde en vierde jaar krijgen vier weken lang les in een groep met verschillende instrumenten. Een paar bands die deelnamen aan de samenspeelweken treden tijdens de voorspeelavond op.

De leerlingen doen tijdens de samenspeelweken ervaring op in het met elkaar spelen in een band. Deze samenspeelweken worden meerdere keren in het cursusjaar georganiseerd. Onder leiding van docenten Mario Kramer en Willem Aukema zijn de afgelopen weken diverse bekende popnummers ingestudeerd, zoals ‘Hot ‘n Cold’ van Kate Perry en ‘Demons’ van Imagine Dragons.

bron: www.grootsneek.nl