In vetzavot

Koudum, 18 oktober 2021. WEDSTRIJDNUMMER 04 (976),38e seizoen, donderdagavond 14 oktober 2021.

Elf leden verschenen rond 21.30 uur in Sporthal “De Sândobbe”. In blakende gezondheid en vol goede moed om er weer een feestje van te maken. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Met de nodige moeite bracht scheidsrechter Albert Fekken de volgende teams het speelveld op: in het witte team Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Alle Kampen, Gerrit Hiemstra, Hendrik Kamstra en Jarig Tjoelker. Voor blauw mochten spelen: Eelke v.d. Meer, Wicher v.d. Wal, Auke Leenstra, Jan Buma en Sietse Abma. Deze keer wit met één speler meer. Met een man meer dacht het witte team ook eens een gemakkelijke avond zou krijgen. Wat kwamen ze bedrogen uit! Met perfect samenspel ging het blauwe team de strijd aan. Al heel snel wist Sietse A. de score te openen. 1-0 voor blauw. Achtereenvolgens Auke en Wicher voerden te score op tot 3-0. Na een goede aanval over alle witte schijven (het leek wel dammen), was het Sytze F. die Eelke liet vissen. 3-1. Op slag van rust voerde Sietse A. de score op naar 4-1 voor blauw. In de pauze werd er druk overleg gevoerd door het witte team hoe de tweede helft beter partij te kunnen geven. Met opgestroopte mouwen en afgezakte kousen betraden de mannen in het wit het strijdtoneel. Goede wil genoeg, kracht, inzicht, vernuft te weinig. Even leek wit terug in de wedstrijd te komen. Op aangeven van Jarig wist Alle Kampen de stand iets dragelijker te maken voor de witten. 4-2. Het antwoord van blauw liet niet lang op zich wachten. Wie anders dan Sietse A. was weer succesvol: 5-2. Blauw nam duidelijk wat gas terug waardoor wit enkele kansen kreeg. Het was Alle K. die een hoge voorzet van Sytze F. beter op waarde wist te schatten dan doelman Eelke: 5-3. Hoewel hij al met drie goals verzekerd was van het krijgen van de wedstrijdbal, was de honger naar meer doelpunten bij Sietse A. nog niet gestild. Hij maakte met zijn vierde goal dat de stand naar 6-3 ging. Het slotakkoord was voor Gerrit. Op zijn eigen karakteristieke wijze scoorde hij zijn eerste van de avond voor het witte team. Eindstand 6-4 voor het blauwe team. Met een man minder!!!!

NAZIT.

De nazit was weer als altijd erg gezellig. Sietse Abma werd teleurgesteld. Hij had gedacht dat hij de wedstrijdbal mee mocht nemen. Helaas voor hem. Hem werd medegedeeld één week te moeten wachten. Nieuwe ballen zijn in bestelling. Zodra die zijn ontvangen krijgt Sietse alsnog zijn verdiende bal.

SPREUK VAN DE WEEK.

Dat is zo prettig aan berouw, het komt na de zonde.                                                                           ©jt