In vetzavot

Koudum, 09 oktober 2021. WEDSTRIJDNUMMER 03 (975),38e seizoen, donderdagavond 07 oktober 2021.

Vakanties achter de rug. VETZAVOT trad bijna compleet ( Yasinne ontbrak) aan voor de derde wedstrijd van het seizoen. Door een oneven aantal spelers, mocht voor de tweede keer op rij, het blauwe team aantreden met een man meer!! Eelke, Hendrik, Wicher, Auke ,Jan en Sietse Abma traden aan in het blauw tegen de in het wit gestoken Sietze v.d. Wal, Gerrit, Alle, Sytze Folkertsma en Jarig. Toen ook Bennie zich als VAR had geïnstalleerd kon scheidsrechter Albert de wedstrijd in gang blazen. Gedurende de eerste helft viel niet op dat het blauwe team met een man meer in het veld opereerde. Sterker nog, keeper Eelke van het blauwe team had het aanmerkelijk drukker dan zijn college bij het andere tam, Sietze v.d. Wal. Bij een prima aanval van het witte team kwam Alle in kansrijke positie voor doelman Eelke terecht. Een onverschrokken Eelke wist zich dusdanig te positioneren dat nog hij, nog Alle zich staande wisten te houden. Als in een vertraagde opname gingen beide heren tegen de vloer. Gelukkig zonder nare gevolgen. Omdat het een en ander zich afspeelde in het doelgebied van Eelke, kreeg hij van scheidsrechter Albert het voordeel. Vrije trap derhalve voor Eelke. Het overwicht van het witte team kwam echter niet in doelpunten tot uitdrukking, allen in corners: 5 tegen 2. Ondanks een overwicht met 5 tegen 6 spelers was het toch het blauwe team dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Het was Auke die met een precisie schuiver rechts in de benedenhoek succes had. In de pauze zorgde Sietse Abma er voor dat de dodelijk vermoeide spelers door middel van een gemberdrankje weer enigszins op adem kwamen! De eerste 5 minuten na de rust werden het witte team fataal. Eerst was het Jan Buma die, opgekomen over links, met een droge knal Sietse het nakijken gaf. Vervolgens was het twee keer Sietse Abma die het wist te vinden! Een ware mokerslag voor het witte team. Tijd voor de s.r. om in te grijpen. Hij sommeerde Hendrik zijn blauwe shirt te ruilen voor een wit shirt. Gevolg: het blauwe team wist de rest van de wedstrijd niet meer te scoren. Wie dat wel deed, na diverse malen zeer ongelukkig te zijn geweest in de afronding: Alle. Voor het witte team. Stand op dat moment 4-1 voor het blauwe team. In de laatste minuut van de wedstrijd ontstond er grote verwarring. Wel of geen doelpunt voor het blauwe team. Een vallende en grabbelende keeper van wit wist al dan niet de bal achter de doellijn te pakken te krijgen. De s.r. stond op dat moment ver af van de situatie. Hij wees op zijn horloge als of hij via doellijntechnologie een goal had geconstateerd. Er werd door wit afgetrapt waarna de s.r. einde wedstrijd floot. Zonder de VAR te hebben geraadpleegd. Op het wedstrijdformulier van de VAR werd bij bestudering geen doelpuntenmaker vermeld. Als eindstand stond er zwart op wit 4-1 voor het blauwe team!!

NAZIT.

Na de wedstrijd vonden tien VETZAVOTTERS de weg naar een volle kantine. Gelukkig waren er jongeren die, door plaats te maken voor de ouder garde, er voor zorgden dat de oudjes toch gezamenlijk aan één tafel konden zitten. Om de avond in stijl af te sluiten.