In Geen categorie

Afgelopen zondag stonden alle toppers van de noordelijke pitch and putt banen in Koudum op de baan.

Bij de heren mag Renze Hasper zich een jaar lang Noord Nederlands Kampioen noemen. Hij wint met 163 slagen nipt van Mient Kobes die 164 slagen nodig had. Als derde is geëindigd Wim Potman.

Bij de dames ging de overwinning met grote overmacht naar Herma Kleinlugtenbeld met een totaal van 157 slagen. Ze had maar liefst 30 slagen voorsprong op de nummer twee, Tjitske de Jong. Als derde is geëindigd Jacqueline van Leeuwen met 189 slagen.

Bij de senioren is Henk Hageman ervandoor gegaan met de titel met een totaal van 159 slagen. Ook haalde hij met een ronde van 49 slagen de beste score van de dag. Als tweede is geëindigd Joep van Mourik met 165 slagen en als derde Jos Menting met 167 slagen.

Ook was er een netto kampioenschap (verrekening van handicap, hierbij wordt het aantal slagen van de handicap afgetrokken van de score). Wanneer je deze titel hebt, dan heb je een zeer goede prestatie geleverd, want dan heb je gespeeld onder je handicap.

Op de eerste plek is hier geëindigd Koudumer Herman Zwerver met een netto score van 159 slagen. Als tweede Warnser Klaas Jan Koender met een netto score van 160 slagen. Als derde is geëindigd Joep van Mourik uit Leeuwarden met een netto score van 161 slagen.