In Geen categorie

foto tijdens 40-jarig jubileum

Vorige week zondag, 6 september 2015, tijdens het zeer geslaagde 40-jarig jubileum van tennisvereniging Oeverzwaluwen in Koudum, werd de heer Theo Vonk benoemd tot erelid.

De heer Vonk betekent veel voor de tennisvereniging. Hij was in de jaren tachtig ruim 10 jaar voorzitter en is al vele jaren baancommissaris. Deze functie houdt veel in. Ieder jaar voordat het tennisseizoen begint neemt de heer Vonk het voortouw en de verantwoording om de banen speelklaar te maken. Hier komt veel bij kijken. De banen worden jaarlijks door de KNLTB gecheckt en gekeurd, dit is nodig want anders mogen er geen competitiewedstrijden op worden gespeeld.

Ook het onderhoud hoort erbij. Als er iets kapot is, een lijn los, of een sleepnet stuk, dan zorgt hij er voor dat het weer gemaakt wordt. En in de zomer, bij zonnig en droog weer, zorgt de sproei installatie voor veel werk.

Na afloop van het tennisseizoen is de heer Vonk, samen met nog en aantal vrijwilligers, druk in de weer om de kantine en de banen weer winterklaar te maken.

Kortom, al 40 jaar een trouw tennislid en een lid dat in al die jaren veel werk heeft verricht.

Theo Vonk kreeg een speldje en een oorkonde overhandigd door voorzitter Tineke Terpstra. Uiteraard waren er bloemen voor zijn vrouw Anneke.