In Geen categorie

De 5e autocross in Koudum was weer super spannend. De 2-uursrace op zaterdag 20 september was nieuw en hier waren 3 equipes van 2 die tot aan het laatst toe bijna hetzelfde aantal ronden reden, waarbij de auto’s in het rennerskwartier steeds snel moesten wisselen.

Hans Kemker en Willem Folkerts uit Koudum trokken hier als equipe aan het langste eind met Lieuwe Kampen en Siegfried Postma op minimale afstand op de tweede plaats en Rein en Hessel Zeinstra direct daarachter op de 3e plaats.

Met Disco Silver was het bij de prijsuitreiking tot in de late uurtjes een geslaagde dag.

De grote cross op zondag 21 september begon met een buitje, maar daarna was het een prachtige dag met veel publiek en voor de kinderen een springkussen. Bij de finale van de dames lag Anita Sierdsma uit Wijckel, de winnares van vorig jaar, lange tijd op kop, maar raakte door een crash in de greppel waardoor haar zus Elske, die een nek aan nek race met haar reed, winnares in de damesklasse werd. Geeske Steenbeek werd 2e en Jeannette Grouwstra uit Koudum 3e. Bij de heren regio ging de eerste prijs naar Hans Kemker uit Koudum in zijn nieuwe auto, tweede Harmen Stegenga en 3e Jan de Jong uit Bakhuizen.

Bij de keverklasse was Johan Merkus uit Niawier 1e, Willem Folkerts 2e en Harm de Boer 3e, beide uit Koudum.

De overige uitslagen en foto’s kunt u lezen en zien op de site van autocross Koudum: www.autocrosskoudum.nl

Hilarisch was dat de auto van coureur Max Koning in de standaardklassen 10 meter voor de finish ermee ophield en dat

Koning daarna boven op het dak van zijn auto ging staan juichen (zie foto’s op de Facebook pagina van autocross Koudum).

De prijsuitreiking was om 19.00 uur in de feesttent waarbij vele bekers en behaalde prijzen zijn uitgedeeld.

De goed georganiseerde horeca had het druk om alle mensen van jong en oud te voorzien van eten en drinken. De organisatie is erg tevreden over het verloop van de cross en wil dan ook alle vrijwilligers en de wedstrijd organisatie van Superklasse Noord bedanken voor hun geweldige inzet. Vooral bij de kassa waar het soms erg druk was liep het erg vlot door. Ook de afsleep tractoren hadden de kapotte auto’s snel van de baan.

De loonbedrijven Buma, Jongstra en De Vries hebben voor de aanleg en de supersnelle baan gezorgd door deze steeds vlak te maken. Super!

Tevens wil de organisatie Autocross Koudum Jacob Heeres uit Hindeloopen feliciteren met het behaalde Nederlands kampioenschap in de sprint 2000 klasse.

Een geweldige prestatie. We hopen dat hij volgend jaar weer van de partij is in Koudum.