In Geen categorie

Op 5 oktober had Koudum een primeur: het nieuwe reizende Alzheimer Café in Súdwest-Fryslân ging van start. Tijdelijke ‘kroegbaas’ Grietje Albada heette alle bezoekers in dorpshuis De Klink op haar eigen wijze welkom en er was een officieel openingsmoment. Hierbij werd met name Gerda Muller in het zonnetje gezet. Dankzij haar enthousiasme en grote vasthoudendheid is dit mooie initiatief realiteit geworden.

Daarna waren er drie casemanagers uit de regio – Antje Winia, Klaske Piek en Sonja Boersma – die vertelden over hun werk en wat zij voor de persoon met dementie en de mantelzorger kunnen betekenen. Er werden de nodige vragen gesteld en vanwege de opening was er na afloop ruimte om onder het genot van een drankje nog even na te praten.

Het reizende Alzeimer Café in Súdwest-Fryslân vindt plaats op de eerste dinsdag van de maand, afwisselend in Koudum en Stavoren. Volgende keer vertelt Feike Kooistra, specialist ouderengeneeskunde, over de verschillende vormen van dementie.

Tijdens de opstartfase is Grietje Albada vanuit het bestuur van Alzheimer Friesland betrokken in de rol van ‘kroegbaas’. Deze functie is vacant. Mocht iemand belangstelling hebben om deze rol te zijner tijd van haar over te nemen dan kunt deze contact opnemen met Gerda Muller via G.Muller@sociaalcollectiefswf.nl.