In Geen categorie

Door het jaar heen worden overal in Nederland optochten georganiseerd en meestal is de publieke belangstelling groot. Ook in Koudum is dat het geval, want als de parkoerscommissie er in slaagt om eenmaal in de twee jaar voldoende wagens aan het vertrek te krijgen, lopen de straten vol.

Heel Noordoost Koudum verandert dan in een grote parkeerplaats waar niet alleen auto’s uit de eigen regio, maar ook van ver daarbuiten een plek vinden. Zelfs werden in het verleden wel eens Duitse kentekens gesignaleerd, maar ook van een enkele Belg die na de vakantie in de Zuidwesthoek een poosje was blijven hangen en dit fenomeen nog even wilde meepikken.

Wat het ook is, de kwantiteit, de kwaliteit of de vakkundig gestalte gegeven creativiteit, feit is in ieder geval dat de optocht van Koudum iedere editie in populariteit enorm stijgt.

Dat was ze ook in de redactieburelen van SBS niet ontgaan en daarom benaderde men de parkoerscommissie met het verzoek om geaccrediteerd te worden en de optocht in beeld te kunnen brengen. Dat verzoek werd maar al te graag gehonoreerd en dus zal tijdens de komende optocht op vrijdag 11 september om 10.00 uur en ook bij de herhaling op zaterdag 12 september om 20.00 uur een professionele TV-ploeg videobanden vol gaan draaien. En uw bijdrage? Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat u in beeld komt, dus zorg dat u uw mooiste "kloffie" aan hebt.