In Geen categorie

In het voormalig Gereformeerd Lokaal aan de Verlengde Hoofdstraat 19 te Koudum is afgelopen maanden hard gewerkt. Het markante gebouwtje heeft intern een ware metamorfose ondergaan. Jentsje Fekkes en zijn dochter Wieke Leenstra-Fekkes starten daar vanaf 29 juni 2007 een Galerie-Atelier. In de galerie wordt werk geëxposeerd van kunstschilder en mede-eigenaar Jentsje Fekkes en daarnaast biedt de galerie op termijn ook ruimte voor gastexposanten. Het werk van Jentsje Fekkes kan getypeerd worden als figuratief / realistisch en hij vindt zijn onderwerpen in stillevens en de natuur. Als Atelier biedt het gebouw aan geïnteresseerden de mogelijkheid om er workshops te organiseren in de breedste zin van het woord. Vrijdag 29 juni is de officiële opening welke verricht zal worden door dhr. Jelle de Jong (o.a. lid van de Historische Werkgroep Koudum) waarbij dan ook de naam wordt onthuld.

Zaterdag 30 juni is er een open dag. Van 10.00 tot 17.00 uur is er de gelegenheid om de galerie te bezichtigen. Tevens kunt u kennis nemen van enige bijzonderheden met betrekking tot de historie en renovatie van het pand.

Voorlopig zijn de openingstijden van de galerie op vrijdag en zaterdag van 13.30 uur – 17.00 uur en buiten deze tijden om op afspraak (0514) 521222.

Belangstellenden zijn op 30 juni, maar ook daarna van harte welkom in deze nieuwe aanwinst voor Koudum en omgeving.